Niclas Paradis inför Önnered

Niclas Paradis spelade nyligen sin 200:e match i LUGI. En av ligans bästa försvarsspelare berättar om milstolpen och ger sin syn på den sista matchen i grundserien mot Önnered.
– Vi ska bygga upp något bra inför slutspelet, säger Paradis.

Grundserien är på väg att gå i mål och tidigare i veckan spelade LUGI sin sista bortamatch i Handbollsligan för året när man förlorade mot Redbergslid med 29–32.

– Insatsen var sådär. Anfallet var ganska bra där vi även testade att spela sju mot sex, men försvaret var mindre bra där vi släppte in för många mål. Vi hade mycket nytt folk, men det är ingen ursäkt. Vi ska kunna stå upp bättre ändå, säger Niclas Paradis.

LUGI har nu tre raka förluster och har inte lyckats vinna sedan man säkrade en slutspelsplats.

– Dels har lagen vi mött varit väldigt desperata om kämpat om nytt kontrakt. Dels har vi saknat många spelare i de sista matcherna, så det är två faktorer som påverkat.

Vad måste ni spetsa till inför slutspelet?
– Framförallt måste vi få tillbaka några spelare så vi kan träna på för fullt. Även slipa på en del detaljer och komma med en bättre känsla. Vi har sagt att vi inte ska fokusera för mycket på förlusterna – att inte gräva ner oss för mycket.

Nyligen spelade Niclas Paradis sin 200:e match för LUGI.

– Det är klart att det är kul. Jag visste inte exakt vilka som gjort det innan mig, men jag snackade med vår tränare Nemanja Milosevic om det. Det är många bra spelare och fina personer som gjort många matcher för klubben.

Under lördagen avslutas grundserien när LUGI ställs mot Önnered.

– Det är ett bra lag, så vi ska komma med en bättre energi och försöka skaffa oss en bra känsla inför slutspelet.

Önnered ligger på elfte plats och kan inte undvika kvalspel oavsett resultat mot LUGI. De vinröda befinner sig i en liknande situation – fast bättre. LUGI är redan klara som sjua oavsett resultat i de andra matcherna och hur det går mot Önnered.

– Det är lite speciellt att spela när en match är helt betydelselös resultatmässigt. Men vi ska tänka på att bygga upp något bra inför slutspelet. Att bli lite mer samspelta.

I kvartsfinalerna kommer ni att ställas mot Malmö eller Sävehof. Hur resonerar du inför slutspelet?
– Jag har inte tänkt så mycket på det. Just nu känns det som att det kvittar vilket lag vi får möta. Skadeläget i de flesta lagen är fortfarande lite ovisst, så vi får se vad som händer inför slutspelet.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.