Niclas Paradis inför IFK Ystad

 

Han är försvarsspecialist och den spelare i laget som varit i klubben längst. Niclas Paradis ger sin syn på årets upplaga av LUGI och vad han förväntar sig för match mot IFK Ystad. 

 

– De är tunga att möta, säger Paradis. 

Inför säsongen var det en del nytt i LUGI. Marc Uhd ersatte Tomas Axnér som huvudtränare och i truppen finns flera nyförvärv. I laget finns också viktiga trotjänare som Niclas Paradis. Försvarsexperten kom till klubben 2014 från Lödde Vikings och gör nu sin sjunde säsong i a-laget.

– Jag trivs väldigt bra i LUGI. Jag trivdes med Tomas Axnér som tränare, samma sak gäller med nye tränaren Marc Uhd och Nemanja Milosevic som varit med ett tag. Det är kul att spela handboll och bidra till lagets framgångar, säger Niclas Paradis. 

 

Hur ser du på årets upplaga av LUGI?

– Det ser intressant ut. Om vi kan hålla oss skadefria och fortsätta på den inslagna vägen kan detta bli riktigt bra. Vi har inget uttalat mål, men vi siktar på att komma på en bättre plats än i fjol, så omkring sexa eller sjua. Vi får ta varje match som kommer och arbeta utifrån det. 

 

LUGI har inlett säsongen med två raka segrar mot Önnered och Redbergslid. 

– Det har sett bra ut. Det är alltid lite oklart var man står i början av säsongen. Vi har haft en lång försäsong, men nu har vi öppnat med två positiva matcher. Mot Redbergslid senast gjorde vi en riktigt bra första halvlek. Vi hade ett väldigt bra försvarsspel och Simon var extremt duktig i målet, sedan följde Victor Hedberg upp det med en bra insats i andra halvlek. Men vår första halvlek bäddade för segern.  

 

Vad har ni gjort bra hittills?

– Framförallt har vi varit väldigt bra förberedda och vetat om vad motståndarna kommer med. Sedan har vi fått ut det på planen och inte blivit överraskade kring motståndarnas drag. 

 

Vad är din bild av nye tränaren Marc Uhd?

– Han är väldigt detaljinriktad och vill vara bra förberedd. Han trycker mycket på att vi ska gå igenom saker tillsammans och använda vår fart. Vi har ett ganska ungt lag och ska kunna springa med motståndarna. 

 

Under söndagen ställs LUGI mot IFK Ystad som studsade tillbaka från storförlusten mot OV Helsingborg och besegrade Aranäs i torsdags med 27–20. Niclas Paradis tror på en tuff match. 

– IFK Ystad har ett bra lag. De är stora, fysiska och tunga att möta. De har haft en taskig inledning, men får de till en fullträff vet vi vad de är kapabla till. Det gäller att vara med till 100 procent om vi ska ta två poäng.

 

Vad förväntar du dig för typ av match?

– IFK Ystad kommer nog att vara ruskigt taggade så jag tror att det blir ett ganska fysiskt spel och relativt målsnålt. Som alltid ska vi försöka få till lite enkla mål. 

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.