Nemanja Milosevic ny huvudtränare för herrlaget

Efter fem säsonger som assisterande tränare blir Nemanja Milosevic ny huvudtränare för LUGI. Kontraktet påbörjas den 1 juni och sträcker sig över nästa säsong.

LUGI har gjort klart med en ny huvudtränare efter att Marc Uhd valt att lämna föreningen efter två säsonger vid rodret. Ny chefstränare för herrlaget är Nemanja Milosevic som hämtas från den egna organisationen och har en lång tränar- och spelarbakgrund i LUGI.

– Det känns jättespännande att bli huvudansvarig för a-laget. Detta är något som jag väntat och förberett mig på under tiden jag varit assisterande tränare till Tomas Axnér och Marc Uhd. Det här blir en bra utmaning för mig, säger Nemanja Milosevic.

Nemanja Milosevic föddes den 26 mars 1979 i Serbien och kom till Sverige som 24-åring när han skrev på för H43 Lund. Där spelade han åtta säsonger innan han bytte till LUGI. Milosevic spelade åtta säsonger i den vinröda tröjan och var bland annat med om att ta laget till SM-final 2014.

Under de senaste fem åren har Nemanja Milosevic haft rollen som assisterande tränare – först bredvid Tomas Axnér och sedan med Marc Uhd som nu lämnat klubben efter två säsonger vid rodret. Utöver det har Milosevic även ansvarat för Farmen i division 1. Nu får 43-åringen ett utökat ansvar och blir huvudtränare för herrlaget.

– Nemanja är väldigt omtyckt i spelargruppen och är verkligen redo för att ta detta. Nemanjas styrkor är att han är väldigt duktig taktiskt och har ett fint öga för detaljer. Naturligtvis blir det nytt att ansvara för helheten, men Nemanja har visat att han växt i sin roll som assisterande tränare och kommer säkerligen att växa även med denna uppgift, säger Kenneth Andersson, sportchef i LUGI.

LUGI har varit skickliga på att utveckla spelare på både herr- och damsidan, och nu satsar man även eget på tränarbänken.

– Nemanja har verkligen gått den långa vägen och tagit ett steg i taget sedan han slutade som spelare. Först var han spelande assisterande tränare, sedan blev det endast assisterande för att sedan få ansvaret för Farmen i division 1. Under den senaste tiden har han skaffat sig kompetensen och gått utbildningarna som gör att han är redo för detta. Detta är en långsiktig matchning som inte nått slutmålet!

Nemanja Milosevic ser fram emot sitt nya uppdrag och har börjat ställa in siktet på nästa säsong.

– När jag kom till LUGI kände jag direkt att jag var på rätt plats. Jag hade mina bästa år som spelare här och efter spelarkarriären ville jag fortsätta i klubben. Rollen som assisterande tränare blev en bra start för mig där jag kunde växa mer och mer. LUGI är en klubb som satsar på egna ungdomar och det gillar jag, säger han och fortsätter:

– Just nu känner jag att vi har ett lag med bra spelare och en bred trupp. Det blir en spännande säsong där det är dags för många spelare som varit med i två-tre säsonger att visa mer stabilitet. Jag ska inte ändra grunden för mycket, utan snarare jobba för att de små detaljerna ska bli bättre. Vi har unga spelare med landslagspotential, så det blir spännande att se hur laget och jag utvecklas under året.

Nemanja Milosevic påbörjar sin nya roll den 1 juni och kontraktet sträcker sig över säsongen 2022/23.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.