Nemanja Milosevic inför semifinal 1

På söndag ska LUGI:s herrar spela sin första semifinal sedan 2018. Inför rond 1 mot Sävehof tog vi ett kort snack med assisterande tränare Nemanja Milosevic.

Hur vill du beskriva dina känslor när LUGI nu står i SM-semifinal?

– Det är jätteskönt såklart. Vi var nöjda med vår slutspelsplats i grundserien men killarna har visat potential i matcherna mot Ystads IF. YIF var stora favoriter mot oss men killarna lyckades studsa tillbaka efter storförlusten i andra kvartsfinalen. Det var en jättestark prestation. De visade att de faktiskt kan utmana alla i Handbollsligan, berättar Nemanja Milosevic som tog över som assisterade tränare 2018 efter att ha lagt skorna på hyllan.

Hur stor potential har detta LUGI-lag?

– Allvarligt talat vet jag inte. Vi har inte fått någon fullträff i slutspelet. Men killarna imponerar på mig varje träning och match. Det är positivt.

Hur fördelar du ledarskapet med Marc Uhd?

– Marc har det stora ansvaret. Jag hjälper till så mycket jag kan. Jag känner spelarna sedan några år tillbaka så jag kan förklara lite. Men för mig är det en gåta att de bara blir bättre och bättre. Det är kul att se.

Vad är det som gör att de bara blir bättre och bättre?

– Deras egna vilja att vinna matcherna. Vi har en generation 00-01 som är vana att vinna från ungdomsåren. Dessutom har vi kvar några rutinerade kvar i laget. Det är en jättebra mix. Alla pushar varandra. Det är vår största styrka.

Vad är Sävehof för typ av lag? Hur skiljer de sig från Ystads IF?

– Jag tror Sävehof är lite mer hungriga att vinna. De har en vinnarkultur i klubben från både damsidan och ungdomssidan. Det är samma som LUGI. De har många spelare som kliver fram. Exempelvis var Felix Möller och Pontus Brolin inte så delaktiga i höstas. Men nu spelar de nästan 60 minuter. Sen har de Jonathan Edvardsson som är deras hjärna och hjärta. Jag tycker han är jätteduktig. Michael Apelgren och Linus Ekman har gjort ett jättebra jobb. Alla följer och accepterar sina roller. Jag tror att de här semifinalerna också blir jämna.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.