Matchreferat LUGI – Ringsted

LUGI-Ringsted 30-30 (16-14)

För andra gången på kort tid matchad LUGIs unga herrlag mot Danska Ringsted. Ringsted som åkte ur den högsta Danska ligan förra säsongen är favoriter till att vinna den Danska div.1 serien och därmed ta steget upp igen.

Inledningsvis var det mycket slarv i vinrött som gav enkla kontringar till gästerna från Själland. Sakta men säkert fick LUGI dock mer och mer ordning på sitt försvarsspel och kunde därmed få igång sitt numera patenterade kontringsspel. Lucas Pellas spräckte målnollan efter drygt fyra minuter då han reducerade till 1-3 och sedan virvlade LUGI-spelarna på till ledning 7-3.

Tränare Tomas Axnér praktiserade ett riktigt hockeybyte då han efter halva halvleken bytte hela sin uppställning. De nya spelarna fortsatte att spela bra när de satte upp tempot även om man med handen på hjärtat fortsatte att producera lite för många tekniska fel. LUGI hade ändå ganska bra kontroll på händelserna fram till pausvilan och gick till ledning med 16-14.

I början av den andra halvleken fick gästernas målvakt en mindre Lidnersk knäpp och tog flera frilägen i rad kryddat med några mindre spektakulära räddningar som dock ändå kunde ge danskarna några enkla kontringar.

Hastigt och lustigt var Ringsted förbi och LUGI fick jaga större delen av halvleken. Lagen hade en lång period när man mer eller mindre bytte mål med varandra med LUGI som det jagande laget och därmed det lag som kvitterade danskarnas uddamålsledning gång på gång. LUGI fick inte riktigt till sitt fina försvarsspel från första halvlek och tvingades därmed höja sitt bolltempo i det uppställda anfallet vilket gav åskådarna i Borgeby Hallen flera fina upprullningar att applådera åt.

Ringsted hade dock ännu bättre utdelning och gick ifrån till ett par måls ledning i slutet innan vinnarskallarna hos LUGI-killarna verkligen slog på och man krigade sig fram till oavgjort. Sista målet slogs in med bara sekunder kvar och Ringsted hann aldrig anfalla efter det.

Killarna har matchats hårt över en ganska lång period nu och kommer säkert dra nytta av den kommande helgen där LUGI-lednigen ordinerat vila för hela truppen. Man visar ändå ännu en gång att man aldrig ger upp och alltid krigar för varandra matchen ut!

Målskyttar LUGI: Lucas Pellas 9, Casper Käll 5, Linus Eriksson Lilja 5, Karl Wallinius 3, Carl Möllerström 2, Hampus Henningsson 2, Fredrik Olsson 1, Marcus Sjöbrink 1, Philip Jonsson 1, Nikola Stefanovic 1