Ofelia Shoai Hallberg inför Sävehof

17-åriga Ofelia Shoai Hallberg är en av Lugis stora talanger. Inför hemmamatchen mot IK Sävehof tog vi ett snack med mittsexan som berättar om sin debutsäsong i vinrött. – Det har varit en rolig och lärorik säsong hittills, berättar Hallberg.

Lugi HF kommer stärkta till tisdagens möte med tabelltrean IK Sävehof. Senast lyckades man hämta upp ett stort underläge borta mot Önnered och åkte hem med en pinne i bagaget.

– Vi gjorde det bästa av situationen och gick in i en slags bubbla. Under slutminuterna steppade vi upp oss och var ett helt annat lag, berättar Ofelia Shoai Hallberg som gör sin första säsong i Lugi.

Hur vill du beskriva din debutsäsong hittills?

– Den har varit rolig och lärorik. Sen har det varit skakigt eftersom vi har haft väldigt många skador och sjukdomar. Dessutom har någon kommit och lämnat men jag tycker vi har skött det snyggt.

17-åriga Shoai Hallberg är en av de yngsta spelarna i vinrött. Mittsexan kom i somras från H43 Lund och går nu i Lugis berömda mittsex-skola.

Varför blev det Lugi för dig i somras?

– De lockade mest för mig. Jag såg en stor utvecklingspotential för mig i Lugi. Det är en bra klubb som kan ta mig dit jag vill.

Och vart vill du?

– Självklart strävar jag efter att komma utomlands. Det är drömmen.

Lugi har genom åren gjort sig kända att fostra skickliga mittsexor. Anna Lagerquist och Clara Monti Danielsson är två exempel. Du har just nu lagkaptenen Olivia Löfqvist framför dig. Hur är hon som läromästare?

– Hon är väldigt duktig. Jag lär mig mycket av henne. Hon har koll på läget. Det känns tryggt att ha en så duktig spelare framför mig.

Vilka krav ställer du på dig själv?

– Jag ställer samma krav på mig själv som alla andra. Jag tänker inte på åldern. Min uppgift är att göra jobbet, precis som för alla andra.

Inför hemmamatchen mot IK Sävehof saknar Lugi inte bara skadade Albana Arifi och Julia Olsson. Eftersom matchen är framskjuten från en tidigare omgång får inte heller nyförvärven Jonna Jelbring eller Laura Nilsen spela.

– Vi kommer vara en del juniorer i matchtruppen. Men vi får hjälpas åt i den här situationen. Man kan inte tänka för mycket på bortfallen.

Ni har inte vunnit sedan 1 november. Är du oroad att ni håller på att gå miste om slutspelsplatsen?

– Nej, det skulle jag inte säga. Fortsätter vi bara jobba kommer vi lyckas. Vi behöver spela in oss mer med de nya spelarna. Nu när vi vet vilka som är borta blir det enklare att förbereda sig på träning.

Hur ska ni fälla SM-guldaspiranten IK Sävehof?

– Genom att få stopp på dem och ta frikast. Hemspringet blir också otroligt viktigt.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.