Matchboll LUGI efter stark vändning

LUGI har kopplat grepp om kvartsfinalsserien mot Ystads IF. Under onsdagskvällen segrade de vinröda efter en stark vändning i andra halvlek. Inte minst tack vare Simon Sejrs storspel mellan stolparna.
– Han var fantastiskt bra idag. Har man en sån bra målvakt är det nästan oförskämt att inte vinna, berömde Carl Möllerström efter segersiffrorna 25–23. 

Det var kvitterat i matchserien mellan LUGI och Ystads IF inför onsdagskvällen. Lagen möttes för tredje gången och en matchboll skulle delas ut i Arena Ystad.

I första halvlek lyckades inte gästerna leva upp till sina egna förväntningar. Huvudtränare Marc Uhd var besviken över de tekniska felen som var 13 till antalet i paus.

– Det var alldeles för mycket. Vi ska inte skapa målchanser för dem på det sättet, menade Uhd.

Högernian Carl Möllerström stod själv för två stycken under kvällen och menade efter slutsignal att en enskild orsak till misstagen är svårt att peka ut.

– Det är mycket som spelar en roll. Men vi har haft en tendens att dra på oss många under kort tid. Det blir lätt en ond spiral. Då handlar det om att gå tillbaka till grunderna.

Halvtidssiffrorna skrevs 15–12 till hemmalaget Ystads IF. I vanlig ordning var det YIF:s Ludvig Hallbäck som drog ett stort lass i anfallsspelet. Siffrorna kunde i ärlighetens namn varit större om det inte vore för Simon Sejrs duktiga målvaktsspel.

LUGI skakade av sig nerverna i paus och spelade upp sig i andra halvlek. Högersexan Isak Persson var kylig från strafflinjen och såg till att LUGI hängde med när lagen växlade mål. Totalt blev det fem straffmål från unge Persson.

Sakta men säkert började dock LUGI hitta rätt bakåt. Anfallsspelarna i Ystad blev allt osäkrare och Simon Sejr i LUGI-kassen större. I den 50:e minuten kom kvitteringen och strax därefter tog de vinröda ledningen genom Carl Möllerström.

– Vi var mer kliniska än vad de var. Vi spelade bättre handboll, både framåt och bakåt. Vi lyckades ta bort de tekniska felen och spelade enligt vår modell.

Jämfört med senaste mötet då LUGI endast mäktade med 15 mål var Möllerström betydligt mer nöjd med sin egna insats idag.

– Det var nog ingen i vårt lag som var nöjd senast. Nu fick vi bevisa lite för oss själva.

Skönt med lyckade japanare?

– Haha, det är alltid skönt, skrattade femmålsskytten.

Marc Uhd stämmer in i hyllningarna:

– Vi spelade ett mycket bra försvarsspel. Jag är imponerad över vår coolness och förmåga att studsa tillbaka efter en svag match sist. Det var en riktigt bra match idag.

Avgörandet fällde Simon Sejr tillsammans med Karl Wallinius. Med skickliga individuella prestationer såg de till att LUGI skaffade sig en tvåmålsledning lagom till slutminuten.

– Simon var riktigt bra idag. Han hade det där lilla extra. Karl spelade också rätt så fint och gjorde tre viktiga mål på slutet. Det var roligt att se, fortsatte Uhd.

Hur tackar man sin målvakt efter en sådan här insats, Carl?

– Haha, man ger honom några härliga ryggdunkar. Han var fantastiskt bra idag. Har man en sån bra målvakt är det nästan oförskämt att inte vinna.

Totalt tog Sejr 14 av 35 avslut samt två av fyra straffar. Slutresultatet i Ystad Arena skrevs 23–25 till LUGI som nu har matchboll inför rond fyra på påskafton.

– Det känns otroligt skönt. Det är på den här nivån vi ska vara, fortsatte Möllerström.

Vad blir prioritet fram till nästa match Marc?

– Imorgon (läs torsdag) tar vi det lugnt. Sen blir det lite fotboll och video. På fredag kickar vi igång med försvar och anfall. Vi ska ha samma energi på lördag. Det blir ett nytt krig, avslutar Uhd.

Ystads IF – LUGI 23–25 (15–12)

Målskyttar, LUGI: Isak Persson 7, Carl Möllerström 5, Karl Wallinius 5, Viktor Hallén 2, Casper Käll 2, Markus Sjöbrink 2, Fredrik Olsson, Hugo Forsberg.

Utvisningar, Ystads IF: 2×2 min. LUGI: 2×2 min.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.