Markus Sjöbrink inför semifinal 2

På söndagen fortsätter LUGI:s slutspelsäventyr med semifinal 2 mot IK Sävehof. Siktet från de vinröda är inställt på en kvittering i semifinalsserien.
– Jag känner fortfarande ett självförtroende för att vi har tagit oss till semifinal, säger lagkapten Markus Sjöbrink.

LUGI fick en tung start på semifinalspelet förra helgen. Förlustsiffrorna i Partille skrevs 28–34 efter bland annat ett undermåligt bortaförsvar.

Lagkapten Markus Sjöbrink förklarar att Sävehofs kvicka bollsläpp kombinerat med en rad misstag i det egna anfallsspelet ledde till plattheten bakåt.

– Vi blev osäkra. Det kan bli så när någon missar i försvarsspelet och försöker kompensera nästa gång med att göra för mycket. Vi har en bra idé hur vi vill spela försvar men det gäller att vi steppar upp det nu till söndag. Sävehof har bollskickliga spelare med bra spelförståelse.

Sävehof och OV Helsingborg är de enda lagen ni inte har besegrat i år. Skulle du säga att Sävehofs är landets bästa lag just nu?

– Ja, det kom ju etta så det får man säga. Sen har vi varit nära många gånger. Så det ingen omöjlighet att vinna mot Sävehof. Men det är en utmaning, fortsätter Sjöbrink.

Med en veckans mellanrum har LUGI fått tid att smälta förlusten och repa mod. Under fredagen övades det på försvarsspel medan anfallsspel stod i fokus på lördagen.

– Jag tycker båda träningarna är rätt roliga. Men jag har mer inflytande i försvarsträningen.

Sävehofs Elias Ellefsen Á Skipagøtu gjorde sju mål och var hundraprocentig i första mötet. Hur ska ni få bättre stopp på honom i defensiven?

– Ja, han är rätt lik deras Jonathan Edvardsson som vi hade bättre koll på. Elias är också bra på att släppa boll. Vi behöver bli bättre i kontakterna och hålla nere hans siffror. Sävehof har många duktiga spelare som kan göra skillnad. Det kan bli någon annan på söndag.

Sjöbrink har tillhört LUGI sedan 2018 men i sommar går flyttlasset till kontinenten. Efter flera års handbollsfostran i moderklubben Eksjö BK, Drott, Eskilstuna Guif och LUGI väntar spel utomlands. Ny klubbadress till hösten är Pfadi Winterthür i Schweiz.

– Jag har haft spel utomlands som ett mål. Det ska bli jätteroligt att flytta ner till Schweiz i sommar även om jag inte går runt och tänker på det just nu, berättar Sjöbrink som flyttar i juli.

Känner du dig redo för spel utomlands?

– Ja. Sen ska jag ärligt säga att jag inte har särskilt bra koll på schweiziska ligan. Jag vet inte riktigt hur stor skillnad det är jämfört med Sverige. Men jag har en bra grund i mitt spel som jag hoppas kan bidra.

Som sällskap i alplandet får Sjöbrink den gamla LUGI-spelaren Otto Lagerquist. Mittsexan lämnar HK Malmö i sommar för spel med Sjöbrink i Winterthür.

– När det blev klart skickade vi lite sms till varandra. Vi hann aldrig spela med varandra i LUGI men det ska bli väldigt roligt med Otto. Det är skönt med en svensk i laget. Jag ser fram emot det.

Avkast på söndag i semifinal 2 är 15.00. För LUGI är vinst ett måste om inte laget ska hamna i brant uppförsbacke.

– Vid förlust ser det absolut mörkt ut. Men vi är inte nervösa eller pressade för det. Jag känner fortfarande ett självförtroende för att vi har tagit oss till semifinal. Sävehof kom etta i serien. Tittar man på det på så vis ska de gå till final. Men vi är hungriga på att vinna.

Vad måste bli bättre?

– Vi behöver bli mer kliniska och hungriga bakåt. Kanske lite smartare i vårt spel då Sävehof är bra på att straffa misstag. Framför allt ska de inte få kontra så mycket som de gjorde i semifinal 1.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.