Maria Adler gör comeback!

Debut i LUGIS A-lag redan som 15-åring, ungdomsladslagsstjärna med VM-guld för både U-18 och U-20 landslagen. Allstarteam i både U-19 VM och U-20 VM.

Maria Adler under sin gamla LUGI-tid

Mängder med matcher och mål i LUGIs A-lag med en SM-final som främsta merit. 12 A- landskamper och proffsspel i både danska HC Odense och Slovenska RK Krim.

För sju år sedan lämnade en stekhet Maria Adler LUGIs damlag för att gå vidare i karriären. Hon har sen dess fått uppleva både den lysande karriär hon förutspåddes men även idrottens baksida när kroppen säger stopp och den ännu värre baksidan då ingenting stämmer varken socialt eller på planen i ett land i Öst.
Maria tvingades därför avsluta sin karriär i förtid för två år sedan, endast 25 år gammal. Hon har verkat som ledare i LUGIS pojklag men för några dagar sedan syntes hon till på damlagets träningar också.

Som spelare!

Hon har nu tränat under två veckor, kroppen håller och hon tycker det är roligt med handboll igen. Under torsdagen gjordes övergången från Slovenska RK Krim klar och nu kan Maria börja spela handboll igen som 27 åring!

Kommer hon att spela redan på fredag Kenneth Andersson, tränare för LUGI Dam?

– Maria är en jättetillgång för vår trupp! Hon är såklart inte den spelare som när hon var som absolut bäst men den spelare hon är i dag är absolut bra nog att ta en plats i vilket SHE lag som helst i en skräddarsydd roll.

– Som spelare har hon upplevt så mycket och har otroligt mycket att förmedla till våra spelare. Som människa har hon ännu mer att bidra med på det sociala och mentala planet så det ska bli jätteroligt att få in Maria i laget. Det är verkligen en kanontjej och jag håller alla tummar för att hennes kropp håller ihop så hon själv kan bestämma denna gång när hon ska sluta med handbollen igen, vilket förhoppningsvis dröjer!

3 snabba frågor till Maria

Hur känns det att börja träna igen Maria?

– Det behövs!

Hur är känslan inför att spela match igen, redan i morgon?

– Matcher och tävlingsmoment är det jag saknat allra mest, så det är såklart väldigt motiverande!

Vad har du fått för intryck av dina nya lagkamrater då?

– Det är många glada och härliga tjejer med stor potential.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.