Marc Uhd inför returmötet mot Ystad i Handbollsligan

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

 

LUGI har stått upp mot starka lag under den senaste månaden och tog poäng senast mot Malmö. Nu väntar ett nytt Skånederby mot Ystads IF som jagar revansch.
– Vi har visat att vi kan mäta oss med de bästa lagen i Sverige, säger Marc Uhd.
Det är tätt matchande för LUGI just nu. Efter förlusten mot Malmö i lördags väntade ett nytt möte med serieledarna två dagar senare. I måndags lyckades LUGI ta en poäng efter att matchen slutade 26–26.
– På många sätt var den lik matchen i lördags. Vi började bra, sedan fick Malmö momentum och vi kom tillbaka. Skillnaden var att vi fick med oss en poäng. Jag tycker att vi gjorde en bättre match offensivt igår, och var lite bättre defensivt i lördags. Vi ska vara nöjda med insatsen, säger Marc Uhd och fortsätter:
– Jag är nöjd med att vi på de tre senaste matcherna visat att vi kan mäta oss med de två bästa lagen i Sverige just nu. Nu gjorde vi en bra match igen mot Malmö och det gläder mig att vi inte är helt nöjda med en poäng. Det är viktigt för kulturen att vi går för att vinna.
Vad betyder det för laget att ni tog poäng av serieledarna?
– Vändpunkten kom när vi tog två raka segrar mot Hallby och sedan vann mot Ystad. Vi fick en tro på att vi kan slå det bästa lagen och det har vi bevisat nu. Den senaste matchen mot Malmö var jämn och det tar vi med oss till nästa match. Prestationen är viktig för oss.
LUGI är inne i en bra period med tre segrar och ett kryss på de fem senaste matcherna.
– Jag är nöjd med de senaste insatserna. Egentligen har vi inte ändrat så mycket, vardagen och träningarna är nästan samma. Men nu vet spelarna bättre vem jag är och vad jag vill. Vi känner varandra bättre och de faktorerna gör nog att vi har lite större trygghet i laget. Alla kan sin uppgift bättre och nu har vi levererat fem bra prestationer på rad. Spelarna jobbar på bra och det är god harmoni i laget.
Nu väntar ännu en match med derbykaraktär när Ystads IF gästar Sparbanken Skåne Arena. Bara för någon vecka sedan tog LUGI en tung skalp på bortaplan mot ”Di vide” med 35–30.
– De vill nog gärna ha revansch på oss. Ystad är ett bra lag som har varit helt fenomenala i de senaste matcherna mot Kristianstad. Det gäller att vi sätter försvarsspelet i första hand. Vi hade okej koll på Kim Andersson senast, men vi får samtidigt acceptera att han är en klasspelare, säger Marc Uhd och fortsätter:
– Vi ska komma med samma inställning som vi haft på sistone och se om vi kan rå på Ystad. De har mycket kvalitet som vi måste se upp med.
Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.