Marc Uhd inför Önnereds HK

Lugi HF gästas på torsdagskvällen av tabellelvan Önnereds HK. Ett lag fyllt av kämpaanda om du frågar Marc Uhd.

– Deras spelare har en go attityd, säger Lugis huvudtränare.

Med noll poäng på kontot är Lugi i stort behov av en seger i Handbollsligan. Marc Uhds gäng har hittills förlorat mot Hammarby IF, IF Hallby och Alingsås HK.

Under torsdagskvällen spelar de sin fjärde match i serien. För motståndet står västkustlaget Önnereds HK.

– Ett krigarlag. De kommer alltid med en go fajt och inställning. Deras spelare kämpar bra och har en go attityd, säger Marc Uhd inför mötet.

Med andra ord en tuff nöt att knäcka, precis som alla lag i Handbollsligan. För Lugi blir uppgiften ännu svårare med tanke på skadesituationen i truppen.

Jonas Elverhøy kommer till spel men lär endast spela i försvar. Däremot saknas målvakterna Anders Lynge Hansen och Victor Hedberg samt Theo Übelacker och Rasmus Nilsson. Dessutom är Hugo Forsberg osäker till spel.

– Det är hårt för killarna. Vi saknar spelare av kvalitet.

Är det därför ni har noll poäng i serien?

– Ja, även om det är en dålig förklaring. I fredags borta mot Alingsås gjorde vi en bra match men blev trötta i andra halvlek. Vi saknade räddningar och energi. Det är olyckligt såklart, även om Kasper Hall (tredjemålvakten) inte kan lastas för det.

En av glädjeämnena i vinrött är Fredrik Olsson. Niometersspelaren har tagit stort ansvar och imponerat på sin coach.

– Jag är väldigt tillfreds med ”Fredde” så här långt. Han har varit riktigt bra i alla tre matcher och spelar med stort självförtroende. Även Casper Käll har varit bra. Han börjar bli den gamle Casper igen.

Vad säger du till spelarna i en situation som denna?

– Mot Alingsås fokuserade vi mycket på prestationen. Vi ville göra bra i från oss. Men nu behöver vi spela bra och ta två poäng.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.