Marc Uhd inför kvartsfinal 2

LUGI har 1–0 i matcher när man går in till sin första slutspelsmatch i Lund på två år. Huvudtränare Marc Uhd är nöjd med resan hittills och prestationen i lagets slutspelspremiär förra veckan.

Det var mycket som stämde för LUGI i första kvartsfinalen mot Ystads IF. Inte minst framåt där huvudtränare Marc Uhd gladeligen fick se Casper Käll och Hugo Forsberg ta för sig. För den sistnämnda var det slutspelspremiär i karrären.

– Vår attityd var riktigt go. Det var positivt att se Hugo Forsberg spela bra och göra fyra mål. Sen fick vi topprestationer från Isak (Persson) och (Viktor) Hallén). Det var en kollektivt go kamp vilket jag är nöjd med. Vi spelade brett och gjorde mål från alla positioner, säger Marc Uhd.

Ni gick inte in i slutspelet som favoriter. Var det en faktor som spelade in i första mötet med Ystad?

– Vi snackade inte så mycket om det. Men det klart att pressen ligger på Ystad som kom tvåa i serien. Sverige har dem som favoriter. Vi ska bara kämpa nu, säger Uhd och fortsätter:

– Ska jag vara helt ärlig var jag inte helt säker på slutspel i början av säsongen. Vi hade en ambition men det var inte säkert. Nu är vi här vilket vi förtjänar att vara. Nu börjar det på riktigt. Det är det här vi har tränat för i ett år.

Vad säger du om dina spelares inställning i första kvarten?

– Det var perfekt. De hade en imponerande ”coolness”.

Många pekar ut Ystads IF:s skytte som deras stora styrka. Hur tycker du ni tog hand om deras anfallsspel i första kvartsfinalen?

– Första 15 minuterna var jättebra. Men sen tappade vi det och var inte nöjda med vårt 6-6. I perioder var det bra och vi hanterade Kim Andersson och Dalibor Doder. Men Jonathan Svensson och Jacob Nygren var bra. Sen har de duracellkaninen Ludvig Hallbäck också som kommer full power hela matchen. Överlag var det helt okej men vi kan bättre.

Vad förväntar du dig från Ystads IF på torsdag?

– Jag förväntar mig att de kommer med go inställning. Det är sällan man får se samma lag två gånger om i slutspel. Exempelvis kan jag inte föreställa mig att Kim Andersson går mållös på torsdag. Varje match lever sitt egna liv.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.