Marc Uhd inför kvartsfinal 2

LUGI förbereder sig för ett revanschsuget IK Sävehof i kvartsfinal 2. Marc Uhd tror att ribban kommer höjas för de vinröda.

– Sävehof kommer göra en bättre match nu. De är extremt taggade och fortfarande Sveriges bästa lag, säger Uhd.

LUGI har 1–0 i matcher mot IK Sävehof. Precis som i fjolårets kvartsfinalserie mot Ystads IF slog man till med en överraskande bortaseger i första mötet.

Marc Uhds manskap imponerade stort i Partille. Inte minst defensivt där man i perioder stängde ner Sävehofs anfallsspel.

– Jag tycker vi är extremt tydliga med våra arbetsuppgifter. Spelarna är mer trygga nu och vinner sina dueller. Vårt försvar står riktigt bra just nu, säger Marc Uhd efter fredagens matchförberedande träning.

Hur är känslan inför kvartsfinal 2?

– Ganska okej. Jag är inte nervös men det ska bli spännande imorgon. Det blir en rolig match med förhoppningsvis mycket folk på läktarna. Sävehof kommer ha med sig lite publik också. Det är en rolig möjlighet för oss men det blir extremt tufft.

Under veckan som gått har IK Sävehof förlorat den första åttondelsfinalen i European League. På resande fot i Schweiz föll man mot Kadetten Schaffhausen.

Det betyder att svenska mästarna kommer till Lund med två raka förluster i bagaget.

– Jag förväntar mig att de kommer göra en bättre match nu. De är extremt taggade och fortfarande Sveriges bästa lag.

Såg du deras match mot Kadetten?

– Nej, de gjorde jag inte. Det är faktiskt pinsamt. Men många av spelarna har sett den och Nemanja (Milosevic) också.

Under fredagen utsågs Victor Hedberg till Månadens spelare i mars. Marc Uhd väntar inte med sina lovord.

– Victor har gått från att vara vår nummer tre för tre år sedan, då bakom Anton Hagvall och Simon Sejr, till att vara nummer ett nu. Han är snabb med bra reaktioner. Sista tio-tolv minuterna mot Sävehof var han riktigt bra. Det är extremt härligt att ha den sortens matchvinnar-typer i sitt lag.

Avkast mot Sävehof sker klockan 16.00 i Sparbanken Skåne Arena. Marc Uhd rapporterar om ett slagkraftigt LUGI-lag, där endast Assar Kammenhed och Jonas Elverhøy är osäkra till spel.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.