Marc Uhd inför IFK Skövde

På torsdag kväll kan LUGI klättra ytterligare i Handbollsligans tabell. Men då krävs hemmaseger mot erkänt svårslagna IFK Skövde.

Marc Uhd ser stora likheter med förutsättningarna inför hemmamatchen mot IFK Kristianstad tidigare i höstas.

– Precis som Skövde kom de hit med stort självförtroende. De kan göra mål från många olika ställen. Vi har pratat en del om Jack Thurin, Helt Jepsen, Bjarni Valdimarsson och vår gamla kompis Viktor Hallén. De gör många av Skövdes mål, säger Uhd som rapporterar från en god onsdagsträning.

– Idag var en bra dag. Alla var med på träningen vilket var länge sedan. Jonas (Elverhöy) och Anders (Lynge) tränade inte men de var här vilket var gott att se. Det ser bra ut.

Under den senaste tiden har LUGI besegrat IFK Kristianstad, HK Malmö och IFK Ystad i Handbollsligan. Dessutom har man eliminerat Eskilstuna Guif i ATG Svenska cupen och gått vidare till semifinal.

Är du nöjd med de senaste veckorna?

– Ja, det är jag. Men jag är inte nöjd med säsongen. Jag har stor respekt för vårt nuvarande läge i tabellen (11:e-plats). Men jag har mycket mer tro på att vi kan fixa det. Vi har ett gött humör på träningarna. Nu väntar en spännande december månad.

Ni lottades mot allsvenska Amo i semifinal. Din kommentar på motståndet?

– Vi har stor respekt för Amo. Men i ärlighetens namn tror jag både vi och Amo är extremt nöjda. Vi har bättre chanser mot Amo än mot Sävehof och Kristianstad och jag tror Amo säger detsamma.

Vad blir det viktigaste i hemmamatchen mot Skövde?

– Att vi har ett gott försvar- och målvaktsspel. Vi måste kunna stå upp i lång tid eftersom Skövde kan dra ut på anfallen. Samlar vi ihop vår defensiv har vi en chans.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.