Marc Uhd inför hemmapremiären

LUGI har studsat tillbaka efter bortaförlusten mot Hammarby och tar nu sikte mot andra raka segern. Vi ställde några frågor till Marc Uhd inför lördagens hemmapremiär mot IF Hallby.

Medan vinröda LUGI inledde Handbollsligan med en kalldusch borta mot Bajen tog Hallby premiäromgångens mest överraskande seger. Borta mot topptippade Ystads IF knep Jesper Östlunds lag två pinnar.

– Det var stark av dem. Jag tycker de gjorde en bra match. Hårt jobb och tufft försvar. Det blir säkert en tuff match för oss mot Hallby på lördag, säger Uhd som särskilt imponerades av Hallbys nyförvärv Hampus Dahlgren.

Vänstersexan värvades från HK Varberg och ersätter den före detta LUGI-spelaren Adam Tumba som är ny i HK Malmö. Totalt har Hallby tappat sina tre bästa målgörare från föregående säsong.

– Dahlgren är riktigt go. Men de har också yngre spelare med gott självförtroende. Hampus Söderman från Skövde är också bra. De har visat sig vara ett svårt lag att besegra. Både i ATG Svenska cupen och mot Ystads IF i tisdags. Det är imponerande i och med tappen av Olle Ek, Charles Hugoson och Tumba, fortsätter Uhd.

För LUGI var det viktigt att besegra HK Varberg i cupen och stärka självförtroendet efter bortaförlusten mot Hammarby IF. Uhd förklarar premiärförlusten i Handbollsligan på följande vis:

– Hammarby är ett bra lag som många får det tufft mot. Vår insats var inte super. Vi saknade många och Casper (Käll), Hugo (Forsberg) och ”Fredde” (Fredrik Olsson) fick spela 60 minuter framåt.

Hur skönt var det att studsa tillbaka mot Varberg?

– Det var härligt. Varberg är ett lag vi ska slå och killarna behöver känna att det vi gör är riktigt.

Hur ser truppstatus ut inför Hallby?

– Jag är inte helt säker. Jonas Elverhöy har testats lite under veckan så vi får se med honom. Även Rasmus Nilsson är lite osäker. Men Theo Übelacker och Victor Hedberg är inte med. Det kan bli en eller två nya spelare in i truppen. Annars blir det samma lag som mot Varberg.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.