Marc Udh inför IFK Kristianstad

LUGI går en mycket tuff uppgift till mötes på fredagskvällen. Det menar Marc Udh som varnar för ett taggat IFK Kristianstad.
– De har en toppnivå som vi inte kan matcha, säger LUGI-tränaren. 

I tisdags inledde LUGI vårsäsongen med en skön tremålsseger borta mot HK Varberg. Medan huvudtränare Marc Udh glädjer sig åt resultatet menar han att prestationen lämnade mer att önska. 

– Jag tycker det var en ojämn prestation. Det kändes nästan som två olika LUGI-lag. I perioder blev vi för okoncentrerade tycker jag. Men jag är nöjd med poängen. Det är alltid lite osäkert var man står efter ett uppehåll. säger Marc Udh.  

Vad är din kommentar om sjumålskytten Theo Übelackers insats?

– Bra. Theo har brottats med en del skador under säsongen. Men nu har han kunnat träna kontinuerligt vilket syntes i december. Då hade han några riktigt fina matcher vilket han även hade i tisdags. 

Nyligen blev det klart att Karl Wallinius lämnar LUGI i sommar för Montpellier. Vad säger du om hans utveckling under säsongen?

– Han hade en liten dipp före VM. Men utöver det han har varit riktigt bra för oss och tagit stort ansvar i både anfall och försvar. Kalle är en perfekt förebild för de unga i laget. Han står upp för våra värderingar och tränar på bra. Det ska bli spännande att se han i Frankrike framöver. 

Montpelliers tränare Patrice Canayer är en av Europas mest respekterade tränare och har lett klubben sedan 90-talet. Hur tror du Karl klarar sig i den miljön?

– Bra. Jag känner inte Patrice jättebra men har han varit där många år och etablerat en kultur. Det är ett stort steg för Kalle men jag är säker på att han fixar det. Och att Montpellier får en duktig vänsternia. 

Precis som mot Varberg får LUGI klara sig utan Wallinius på fredagskvällen mot IFK Kristianstad. I övrigt är det inga andra LUGI-spelare som saknas i Skånederbyt. 

– Vi måste spela lugnt och fint om det ska gå bättre än senaste gången vi mötte Kristianstad. Då var det klasskillnad, fortsätter Udh. 

Vilka är dina intryck av årets Kristianstad så här långt?

– De har varit rätt så ojämna. Senast mot Guif förlorade de knappt. Olafur (Gudmundsson) var inte så bra vilket inte var konstigt då han nyss kom hem från VM. Precis som Kristianstad kommer säkert han spela bättre på fredag. De har fina spelare och en toppnivå som vi inte kan matcha.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.