Malva förlänger!

Mittsexan Malva Carlsson har förlängt och kommer spela för LUGI i minst två säsonger till. Detta glädjer damlagets tränare Timo Glave, “Malva har en helt outstanding krigarattityd. Hon personifierar det LUGI drömmer om att förmedlar till alla spelare, att man vill vinna varje (!) kamp. Hon är en förebild för alla ungdomar att träningsvilja och träningsglädje är en stor del av individuell utveckling.”

“Jag vill bli den bästa handbollsversionen av mig själv och se hur långt det tar mig. På kort sikt handlar det först och främst om att kunna ta en större plats/roll i laget.” säger Malva. “Timo gillar tempohandboll med mycket löp vilket jag älskar. Han har också ett stort handbollshjärta och ett driv som smittar av sig till oss spelare.” forsätter hon.

“Malva är en lagspelare som alltid kommer ställer laget före allt annat både på planen och utanför,” säger Timo Glave. “Malva är snabb och kan bli vårt överraskningsmoment i försvaret för att ändra matchbilder och ger motståndare nya uppgifter. Framåt är Malva bra på att hitta luckor och därför tvinga motståndarens försvar att rör sig mer i sidled” säger Timo.

Malva har spelat i LUGI sedan bollskolan och hör även hon till F03-kullen som försett damlaget med så många duktiga spelare. “Jag har idrottat i hela mitt liv och fram tills nian höll jag på med både gymnastik och handboll. Handbollen är en stor del av mig och något jag älskar.” Hon berättar att hon var med familjen i Köln och såg Final Four i Champions League. “Det var andra gången för mig och det var en häftig upplevelse. Inte bara på grund av kvalitet på handbollen och de spännande matcherna utan även hela inramningen med fansen, arenan och arrangemanget i sin helhet.”

Likt många andra spelare är det inte bara handboll som fyller Malvas vardag. “Vid sidan av handbollen pluggar jag medicin och jag ska börja min andra termin.” berättar hon. 

LUGI är glada för att vi har kunnat förlänga med Malva och vill önska henne lycka till med både handboll och studier.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.