Målkalas av LUGI

LUGI’s andra match i svenska cupen gav första segern. Efter en väl genomförd match blev segersiffrorna till slut hela 40-22. IK Baltichov från Stenkullen hade, som väntat, inte mycket att sätta emot gästerna från Lund.

Trots underläge med 0-3 efter hemmalagets 6 straffar via shootout, så tog det inte LUGI många minuter att både vara ikapp och förbi i målprotokollet. Man visade redan från början att man var numret större än IK Baltichov, som huserar i div 1 i vanliga fall.

Via 21-12 i paus landade till slut ljustavlan i hallen på 40-22 i LUGI-favör. Ett stort steg framåt jämfört med förra matchen i cupen.

LUGI’s och matchens bästa målskytt blev säkra straffskytten Lovisa Delac med sina 7 mål. Nu blir det några dagars vila innan kollegan från Handbollsligan, Kungälvs HK, kommer till Arenan på onsdag kl 18.