Mäktig vändning i Estrad

Två sköna poäng bärgades borta mot Alingsås HK på söndagseftermiddagen. Trots underläge i stora delar av matchen gick LUGI segrandes efter en kollektiv uppryckning i andra halvlek. 23–24 (13–9) skrevs slutresultatet i Estrad Alingsås.

Såväl Casper Käll som Niclas Paradis saknades när LUGI tog bussen upp till Västergötland för bortamöte med tabelltrean Alingsås HK. Medan Käll fortfarande var matchavstängd missade Paradis mötet efter ha insjuknat i covid-19.

LUGI:s bästa spelare i första halvlek var målvakten Simon Sejr som tillsammans med före detta kollegan Anton Hagvall i AHK-målet gick ut i paus med fina räddningssiffror. Efter den första kvarten var ställningen 4–4 i Estrad.

Hemmalaget Alingsås HK ryckte dock upp sig och roffade åt sig en fyramålsledning i halvtid. Mycket tack vare Andreas Langs skytte samt fortsatt vasst målvaktsspel av Anton Hagvall. Dessutom sprang LUGI-spelarna in i AHK:s försvarsvägg.

– Det ser lamt ut. Vi kommer inte till några lägen. När vi väl spelar vidare bollen låser de oss. Vi hamnar i deras fälla. I andra halvlek måste vi komma runt det och spela smartare, analyserade Karl Wallinius till CMore i halvtid.

Bättre skulle det bli i andra halvlek då LUGI fick en fullträff på AHK:s anfallsspel. Dessutom hoppade Victor Hedberg in mellan stolparna och bidrog till uppryckningen med sina parader.

Faktum var att hela LUGI drog sitt strå till stacken. I den 48:e minuten var gästerna ikapp efter mål i öppen kasse signerat Fredrik Olsson. En kort stund därefter kopplade man grepp och gick upp i uddamålsledning.

Anfallsmässigt var det framför allt attackerna på utsida två som gav effekt. Carl Möllerström blev en av flera segerorganisatörer med sina sex fullträffar.

– Vi blev låsta i mitten och kom ingenstans. Men när vi attackerade utsida två fick vi bättre utdelning framåt, kommenterade högernian till CMore efter slutsignal.

Det var även Möllerström som hade chansen att sätta spiken i kistan under matchens sista minut. Men ett missat friläge ledde till en sista kvitteringschans för AHK. William Andersson Moberg försökte på genombrott och skott men kapten Markus Sjöbrink blockerade skottet varpå bortaspelarnas jubel bröt ut.

LUGI:s segersiffror skrevs 24–23 vilket innebär att laget klättrar i tabellen till en femteplats. Sista matchen innan VM-uppehållet spelas den 30 december hemma mot IK Sävehof.

Alingsås HK – LUGI 23–24 (13–9)

Målskyttar, LUGI: Carl Möllerström 6, Isak Persson 4, Fredrik Olsson 4, Karl Wallinius 4, Axel Andersson 2, Albin Carlsson 2, Hugo Forsberg, Theo Übelacker.

Utvisningar, Alingsås HK: 3×2 min. LUGI: 2×2 min.