Lundaspelen 2021 ställer in för att undvika smittspridning

LUGI Handboll, för andra året i rad, tvingats ställas in Lundaspelen. Detta görs för att motverka den ökade smittspridningen i samhället, både i Sverige och i närliggande länder, vars föreningar brukar gästa Lundaspelen frekvent.

Styrelsen har inte haft något lätt beslut att ta, Lundaspelen är för många årets höjdpunkt och efter förra årets inställda spel såg många fram emot de 43:e spelen.

– Nuvarande restriktioner och rekommendationer från bland annat Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskyddsläkare gör att vi känner att vi inom idrotten måste ta vårt ansvar för att minimera smittspridningen i samhället, säger LUGI Handbolls klubbchef Patrik Bengtsson.

Risken att smittspridning uppstår med så många människor på samma plats är stor. Även om föreningarna följer rekommendationerna och kontrollerar vaccinationsbevis för alla åskådare, kvarstår risken med ökat antal ungdomar i idrottshallar och på andra ställen i staden. Dessutom är det just i dessa åldrar som smittspridningen är störst just nu.

Vi har in i det sista hoppats på och planerat för att kunna genomföra ett säkert evenemang utifrån myndigheternas restriktioner då vi känner en förpliktelse gentemot våra deltagande lag att genomföra turneringen. Vi vet att många har längtat och sett fram emot att få komma tillbaka efter förra årets uppehåll och vi själva har verkligen sett fram emot att ta emot er alla. Men vi har en skyldighet att verka för ungdomars hälsa och välmående och det tar emot att behöva ställa in men vi behöver ta vårt ansvar för att minska smittspridningen. Människors hälsa kommer alltid i första hand.

Gällande ekonomi, anmälningsavgifter och återbetalning kontaktar vi berörda under nästa vecka.

Sedan 1978 har vi årligen anordnat Lundaspelen och tillsammans med våra deltagare skapat minnen för livet. Vi är ledsna över att inte kunna göra detta i år. Vi håller tummarna för att samhället snart återgår till en någorlunda normal vardag så att vi kan få hälsa er alla välkomna till Lundaspelen 2022 för att återigen tillsammans skapa nya minnen.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta Arne Börjesson på info@lundaspelen.com.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.