Lundaspelen 2020 ställer in

LUGI Handbolls styrelse har beslutat att ej genomföra årets upplaga av Lundaspelen utifrån den senaste tidens utveckling kring smittspridningen av COVID-19.

Region Skåne har i veckan gått ut med skärpta restriktioner för att minska smittspridningen i Skåne, varav ett av råden är;
”Alla avråds från att arrangera eller delta i idrottstävlingar och cuper där många möts och där resor är nödvändiga”. Vilket ligger till stor grund för beslutet.

Vi har in i det sista hoppats på och tillsammans planerat för att kunna genomföra ett säkert evenemang utifrån myndigheternas restriktioner då vi alla känner en förpliktelse gentemot våra deltagande lag att genomföra turneringen. Vi har en skyldighet att verka för ungdomars hälsa och välmående och det tar emot att behöva ställa in men vi behöver ta vårt ansvar för att minska smittspridningen. Människors hälsa kommer alltid i första hand.

Vi kan inte nog tacka alla involverade parter för det arbete ni har lagt ner och den tid ni har spenderat och bidragit med er kompetens för att möjliggöra att genomföra ett coronasäkert Lundaspelen. Tillsammans har vi arbetat för att ”ställa om” istället för att ”ställa in”. Tack för ert engagemang!

Sedan 1978 har vi årligen anordnat Lundaspelen och tillsammans med våra deltagare skapat minnen för livet. Vi är ledsna över att inte kunna göra detta i år. Vi är tacksamma för att ni finns vid vår sida och vi ser fram emot att samhället snart återgår till en någorlunda normal vardag så att vi tillsammans kan genomföra Lundaspelen 2021 och skapa nya minnen.

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.