Lundaspelen 2020 blir av – fokus på svenska lag

Vi har glädjande nyheter för dig som har följt diskussionen om Lundaspelen 2020 eller är anmäld med din klubb för årets upplaga: LUGI Handbolls styrelse har beslutat att genomföra årets upplaga trots pågående diskussioner om COVID-19.

Lundaspelen har skapat minnen för livet sedan 1978 för över 18 000 lag i mer än 50 länder. Vi har en förpliktelse mot våra deltagande lag och vår förenings historia att genomföra turneringen. Det kommer dock göras med totalt fokus på ett säkert genomförande. För det ändamålet har styrelsen beslutat två förändringar inför årets tävling som kommer att äga rum mellan 26 – 30 december;

 

  • Vi följer Folkhälsomyndigheternas rekommendation och har enbart svenska lag i turneringen, dvs utländska lag får söka till nästa år
  • Alla tillresande lag kommer bo på hotell för att kunna garantera en hög säkerhetsstandard

 

Att genomföra Lundaspelen 2020 under pågående pandemi är ytterligare en satsning på framtiden av LUGI Handboll. Vi tar dock en finansiell risk och ligger därför i intensiva samtal med Lunds kommun om ekonomisk kompensation för att täcka en finansiell avvikelse på grund av färre deltagande lag och stigande kostnader för säkerhet och logistik.

Arbetsgruppen samt styrelsen har tillbringat många timmar med att analysera vad vi kan göra i rådande situation. Vi har nu kommit till ett beslut som möjliggör för vår arbetsgrupp att skapa ett säkert arrangemang och en häftig upplevelse för deltagande lag. Dock har erfarenheten med Corona under de gångna månaderna visat att pandemi-utvecklingen kan ta en oönskad riktning. Vi följer därför utvecklingen noggrant och uppdaterar lundaspelen.com kontinuerligt för att säkerställa att alla deltagare får tillgång till samma fakta.

Styrelsen, föreningen och arbetsgruppen ser dock mycket fram emot årets upplaga av Lundaspelen. Sedan 1978 har vi skapat minnen för livet och det tänker vi även göra i december när startskottet går den 26 december. För ytterligare frågor, vänligen kontakta johan@lugihandboll.se eller patrik@lugihandboll.se.

För ytterligare information kika in på Lundaspelens hemsida

 

Patrik Bengtsson
Klubbchef LUGI Handboll

 

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.