LUGI´s upphämtning räckte inte

Efter två raka matcher, där LUGI inte riktigt kommit upp i nivå med vad dom tidigare visat, så stod nästa viktiga match på programmet idag. I bortamötet med Kungälvs HK var LUGI ytterst nära att vända ett stort underläge. Nu räckte det tyvärr inte, utan hemmalaget lyckades hålla undan och vinna med uddamålet, 23-22.

Tyvärr så fortsatte måltorkan hos LUGI i första halvlek mot Kungälv. 8 gjorda mål räcker inte. Speciellt inte när hemmalaget gör 14. Då tyckte vi nog lite till mans att inledningen såg en aning bättre ut än föregående matcher. Gästande LUGI var med fram till 6-6, men sen tog det stopp. Hemmalaget gjorde 6 raka mål fram till 12-6 och LUGI tog sin andra timeout för att försöka få ordning på spelet framåt. Nu hjälpte det föga, utan Kungälv höll undan och gick till pausvila i en betryggande ledning, 14-8. Nämnas bör också att LUGI´s Ofelia Hallberg drog på sig tre utvisningar i första halvlek, vilket föranledde ett rött kort och slutspelat för hennes del. LUGI saknade Hanna Flodman idag och det märktes. Det blev en tuff belastning på övriga spelare på 9 meter.

Kräftgången fortsatte i början av andra halvlek. Gästande LUGI kom visserligen igång med målskyttet, men även hemmalaget gjorde sitt framåt. Detta trots att vi fick se två storspelande målvakter i Kungälvs Yasminee Gluic och LUGI´s Isabella Mouratidou, som avlöste Hanna Popaja i första halvlek. Det var sista 10 minuterna som blev riktigt dramatiska. LUGI kröp allt närmare i målprotokollet, och hade vid något tillfälle chansen att kvittera, men utvisning och tekniskt fel förstörde den chansen och hemmalaget lyckades hålla undan och knep båda poängen i matchen. Poäng, som LUGI verkligen hade behövt i kampen om slutspelsplatserna.

Isabella Mouratidou gjorde en bra match i LUGI-målet (arkivbild)

Hos hemmalaget var det främst redan nämnda målvakten som var tongivande, medan det i LUGI får ges plus till Isabella i målet tillsammans med Beatrice Nilsson på vänsterkanten. Även kapten Olivia Löfqvist hade bra utdelning och eldade på sina lagkamrater när man nästan lyckades komma ikapp på slutet. Och det positiva i den, just nu, tunga LUGI-perioden måste vara att man inte gav upp trots underläget. Förhoppningsvis något att ta med till nästa match.

Ytterligare en bitter förlust för de vinröda, alltså, och nu börjar det se oroväckande ut runt de sista platserna till slutspelet. Det är otroligt jämnt och varje poäng kommer att vara superviktig framöver.