LUGI:s tempo gav vinst!

Efter den senaste matchen där LUGI förlorade så var det idag dags med matchen mellan storebror och lillebror i fråga om ålder. Medan LUGI endast har en spelare som är född på 1900-talet så har AMO endast två spelare som är födda på 2000-talet. Och ”småpojkarna” orkade att hålla ett högre tempo vilket gav seger med 40-34. När gjorde LUGI 40 mål senast i en tävlingsmatch?

Den första kvarten följdes lagen åt. Efter 15 minuter var ställningen 10-10. AMO spelade då mest 7 mot 6. LUGI utnyttjade tomt mål några gånger vilket gjorde att Stockenberg inte fortsatte hela matchen med detta. Tempot gav utslag och LUGI gick ifrån till en halvtidsledning med 20-16. I LUGI fanns många som ska ha plustecken. Axel Månsson fortsatte i gammal god stil och när han gjorde sitt fjärde mål betydde det att mål nr 200 i LUGI var satt för hans del. Grattis! André Tuzov hade också en bra halvlek liksom kantspelaren Axel Andersson.

Andra halvlek fortsatte som slutet av första halvlek. Efter 2,30 tog AMO timeout och sedan efter 13 minuter också. Målen fördelades på fler spelare än 9-meter. Axel Andersson fortsatte men på linjen hade lagkapten Adrian Hesslekrans också bra avslut. Närt det återstod ca 10 minuter så luftade Nemanja så gott som hela laget. Och AMO närmade sig. Men LUGI klarade ut det och vann till slut med 40-34.

”Vi har haft lite blandade träningar, några har varit väldigt bra men några lite sämre, därför var jag lite nervös inför matchen” sade matchens lirare Axel Andersson. ”Jag var lite nervös när de närmade sig i slutet men vi fixade det. Idag körde vi verkligen som vi kommit överens om nästan hela matchen” avslutade Axel. Som mest ledde LUGI med 11 mål.

Matchens lirare i AMO blev Arnar Birkir Halfdansson.

LUGI hade 4 utvisningar medan Amo hade 3

Målskyttar LUGI: Axel Månsson 9, Axel Andersson 8, André Tuzov 6, Adria Hesslekrans 5, Mads Kragh Thomsen 3, Assar Kammenhed 3, Anton Sandström 2, Axel Janhall 2, Måns Simonsson 2

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt