LUGIs herrar får ny mittsexa!

En ersättare för Steven Plucnar Jacobsens är nu klar! Han heter Mads Jacob Kragh Thomsen och kommer från GOGs talangfabrik i Danmark. 

Mads är född 2002, är 203 cm lång och väger drygt 100 kg så det är en mittsexa som påminner om Steven Plucnar Jacobsen i mångt och mycket. Kontraktet för LUGI HF är skrivet på 2 år.

– Mads Jacob Kragh Thomsen blir som en yngre version av Steven och det är ju inget konstigt då det var den profilen av mittsexa vi sökte när Steven värvades. Steven var 21 år när han anslöt men Mads är endast 20 år. Det är en mittsexa som har sina största kvalitéer i försvarsspelet där han är duktig på att använda sin storlek utan att tappa rörlighet, säger Kenneth Andersson, Sportchef i LUGI HF.

– Han är bofast i det Danska U-landslaget och är verkligen en stor talang som jag är övertygad om kommer kunna utvecklas fint här i LUGI. Han jobbar verkligen hårt och det ser man i varje duell i båda ändar av planen, fortsätter Kenneth Andersson.

– Jag ser fram emot mitt byte till LUGI handboll. LUGI är en klubb med gott rykte och en stark träningsmiljö. Jag ser därför klubben som rätt plats för min vidareutveckling och jag ser fram emot att skapa bra resultat med laget, säger Mads Thomsen. 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.