LUGIs Damer lånar ung V6a från Lödde!

Då flera kantspelare står på skadelistan i LUGI har klubben kommit överens med Lödde Vikings att få låna den unga kantspelaren Alva Hopstadius till SHE-laget. Alva är född 2005 och är redan igång med träning i LUGI. 

”Jag tränade med LUGI inför mitt riksläger början på försäsongen och trivdes väldigt bra på deras träningar. Jag blev jätteglad när jag fick frågan om att bli utlånad och ser det som en fantastiskt bra chans att utvecklas som handbollsspelare. LUGIs damlag verkar som ett gäng positiva tjejer med mycket driv och vilja så det ska bli väldigt kul att få ta del av det”, säger Alva om utlåningen.

LUGIs sportchef Kenneth Andersson har bra koll på Alva Hopstadius från handbollsgymnasiet på Polhem där Alva har Kenneth som tränare och så har ju Alva redan tränat lite med LUGI i sommar.

Kenneth säger så här om varför det blev just Alva som kommer till klubben.

-Även om Alva är väldigt ung så behöver vi verkligen få in en V6a till eftersom vi har tre som är borta ett tag till på den positionen. 

Tanken är att Alva är med oss tills Clara Lerby är tillbaka och sedan går tillbaka till Lödde. Förhoppningsvis kan hon bli en bättre spelare av att träna i den tuffare miljön samtidigt som vi får en kantspelare till i truppen, Just nu har vi endast Lova Nyrell och det är för tunt med endast 1 V6a i truppen. 

Alva kom ju in för att få bollträning i sommar inför rikslägret och det blev ju lyckat för alla då hon tog sig vidare och dessutom gjorde det så bra på träningen att vi tror hon kommer klarar av att avlasta Lova i A-laget. Clara Lerby kommer hjälpa henne lite extra så det kommer säkert ge henne en hel del att vara med oss och går allt som planerat sträcker sig utlåningen till damernas mästerskapsuppehåll i november.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.