LUGI-vinst mot tabelltrean Skövde HF

Efter den senaste tidens uppåtgående trend för LUGI Dam, så kom det äntligen en vinst också. Hemmalaget stod för en riktigt fin insats och besegrade tabelltrean Skövde med 36-33 i en målrik och underhållande match.

5 mål på 10 minuter signerade Cecilie Bjerre gjorde att matchinledningen var jämn och underhållande. Och målrik! När Kenneth Andersson tog sin första timeout efter 16 minuter var ställningen 12-14. Tyvärr så hade hemmalaget redan missat 4 frilägen, medan gästerna från Skövde satt det mesta av sina chanser. Och vi fick fortsatt se en underhållande halvlek med många mål och mindre räddningar. Att ställningen i paus var 21-19 i hemmafavör gjorde ju inte saken sämre. Visst, 19 insläppta är väl några för mycket, men 21 mål framåt får ju anses som fullt godkänt. Bästa målbombaren under första 30 var nr 2 i LUGI, Cecilie Bjerre, med sina 7 mål.

LUGI inledde andra halvlek på ett utmärkt sätt. Ledning med 28-23 efter halva andra och allt såg riktigt bra ut. Tyvärr fick Hanna Popaja utgå efter ett skott i ansiktet, vilket säkert spred en aning osäkerhet i laget. Och Skövde kröp också lite närmare i målprotokollet. Men hemmalaget fortsatte att hålla emot bakåt och samtidigt producera framåt. Och med 5 minuter kvar ledde hemmalaget med 33-29. Skövde gjorde vad dom kunde, men även inhoppande Victoria Solli Berg i målet stod för några fina och avgörande räddningar och de vinröda kunde hålla undan och till slut vinna med 36-33. En efterlängtad seger efter några sura och knappa förluster. Och med försvarsspelet som man visade upp i andra halvlek, så finns det goda förutsättningar för att det kan komma fler vinster innan säsongen är över. Framåt öser man ju in mål, så där finns inte mycket att klaga på.

LUGI Dam efter vinsten mot Skövde

Framåt, ja… I dagens match, så gjorde Cecilie Bjerre 10 mål och Filippa Nyman 9 mål. Mer än hälften av hemmalagets målskörd, alltså. Och Filippa fick också, välförtjänt, juryns pris som hemmalagets bästa spelare. Men idag förtjänar hela laget en stor eloge för hur man genomförde matchen. Från målvakterna längst bak till de fina avsluten framåt. Riktigt bra!

Nästa match för LUGI’s del blir skånederbyt borta mot H65 den 7/3.