LUGI-vinst mot starka Önnered

Med ett lyft självförtroende efter den övertygande segern mot H65, var det dags för formstarka Önnered att få bita i det vinröda stålet. Ny seger för LUGI och två nya poäng in på kontot. Segersiffrorna skrevs till 31-28 och en bättre avslutning innan VM-uppehållet kunde knappast önskas.

Önnereds kraftfulla och snabba anfallsspel gav laget en ledning med 10-8 innan Kenneth Andersson tog lagets första timeout efter knappa 15 minuter. En timeout, som skulle visa sig ge resultat. Efter 22 spelade minuter var hemmalaget uppe i ledning med 14-13. Gästerna kom igen och höll jämna steg innan LUGI till slut kunde roffa åt sig en pausledning med 19-17.

En välspelad, underhållande, målrik och tuff första halvlek, där ett orosmoment var att LUGI’s Emma Navne hade dragit på sig två stycken utvisningar under första halvan. Navne var också, tillsammans med Cecilie Bjerre, hemmalagets bästa målskyttar med fem mål vardera.

Andra halvlek blev en lika spännande historia. Lagen följdes åt fram till 25-25 och trots att vinrött kostade på sig att både missa ett antal frilägen och att missa en straff, så var det dom som höll i taktpinnen mot slutet. Man fick stopp på Önnereds storskytt, Fanny Elovson, som var ett stort hot matchen igenom. Och trots att gästerna gick ut och försökte få bort både Navne och Bjerre, så fick man utdelning när chanserna dök upp. Då fick andra kliva fram och gjorde det med bravur. 31-28 blev slutresultatet och det får ändå sägas vara rättvist. LUGI var nog snäppet bättre och kyligare i avslutningarna än sina motståndare.

Önnered hade, som sagt, Fanny Elovson. Men även Evelina Källhage och Linnea Säreborn satte press på LUGI-försvaret. Överlag är ÖHK ett riktigt bra lag som kommer att vara med och tampas på den övre halvan av tabellen.

Och det kommer säkert LUGI också att vara. Det har man visat med all tydlighet i de två senaste matcherna. Det märks att det är något riktigt bra på gång i det vinröda lägret.

Svårt att nämna någon enskild spelare idag, även om en spelare som Emma Navne är ovärderlig på plan. Hon blev också bästa målskytt idag med sina sju mål. Nämnas bör också Cecilie Bjerre, som går från klarhet till klarhet. Och trots hård bevakning av Önnered-försvaret, så stänkte hon in sex mål i matchen. Men framför allt var detta en lag-insats, där alla hjälptes åt på bästa sätt.

Glada LUGI-spelare jublar efter segern mot Önnered.

Nu väntar alltså ett långt uppehåll i SHE. (Kanske synd, sett med LUGI-ögon.) Vi får trösta oss med att det ska spelas ett VM, där vi bl a får se Clara Lerby dra på sig den blågula dressen.

LUGI spelar sin nästa match den 26/12 borta mot Kärra HF. Nästa hemmamatch spelas under Lunda-spelen mot Sävehof.