LUGI-vinst mot Hallby

Där satt den! Sjätteplacerade Hallby var nästa nöt för LUGI att försöka knäcka i jakten för att undvika en direkt nerflyttning. Efter en fin första halvlek, så lyckades LUGI hålla undan och vinna med uddamålet, 30-29. En viktig och välförtjänt seger, som gav Vinrött nytt hopp om fortsatt existens i Handbollsligan.

Ledning med 6-4 efter 12 minuter efter en riktigt bra inledning av de vinröda och gästerna tog sin första timeout. Snabba fötter och ett genomtänkt anfallsspel som gav den starten som behövs i en så viktig match som denna. Bella Gulldén tillsammans med systrarna Delac visade vägen framåt och Hallby hade samtidigt stora problem i sitt offensiva spel. Och det fortsatte… Via 10-5, 13-7, så gick hemmalaget till pausledning med 17-13 efter en riktigt fin första halvlek. Sofia Delac, Bella Gulldén och Ofelia Shoai Hallberg stod för vars 3 mål under första 30.

LUGI fortsatte på liknande sätt i början av andra halvlek. 22-16 efter 11 minuter och vi på läktaren fortsatte att hoppas och tro på en efterlängtad tvåpoängare. Hallby ville dock annat och fick bättre ordning på spelet och knaprade sakta in hemmalagets försprång. Med 10 minuter kvar var ledningen nere på 25-23. Och såklart skulle avslutningen bli olidligt spännande. LUGI-ledning med 29-27 med 4 minuter kvar blev till slut 30-29! En skönare vinst har vi väl sällan skådat! Stor segerorganisatör på slutet var Lovisa Delac, som gjorde hemmalagets 4 sista mål.

Äntligen, är vi nog många som säger denna afton! Och helt välförtjänt efter ledning hela matchen. Visst blev det nervöst på slutet, men moralen som tjejerna visade idag räckte ända in i kaklet. Från Victoria i målet bakom ett kompakt försvar fram till matchens bästa spelare, Lovisa Delac,  visade man att spelet och kämpaglöden från förra matchen mot H65, inte bara var en tillfällighet. Med inställningen från spelare och ledare, så ska vi nog inte ge upp hoppet än. Chansen finns fortfarande med 3 omgångar kvar att få spela i högsta ligan även nästa säsong.

Den 16/3 är det dags att möta Skara på bortaplan. Nya poäng att kämpa om!