LUGI-vinst i måstematchen

LUGI förbättrade sina chanser att få fortsätta spela i Handbollsligan även nästa säsong (förutsatt att man klarar ett eventuellt kval) när man idag besegrade Hallby med 34-26. Segern innebar att vinrött klättrade förbi både Helsingborg och RIK i tabellen. Det återstår två omgångar att spela innan vi vet ödet för LUGI’s del.

Hemmalaget fick den bästa starten och var i ledning med 6-3 efter halva första halvlek. Då tog också Hallbys tränare, tillika LUGI-bekantingen, Anders Hallberg, sin första timeout. Målsnålt? Javisst, men kanske inte så konstigt i en så viktig match. Hallby jagar slutspel, samtidigt som vi alla vet vad som gäller för LUGI. 4 minuter senare visade ljustavlan 9-3. Bra försvar och skärpa i avsluten för hemmalaget, samtidigt som gästerna hade svårare att få in bollen bakom Victor Hedberg i hemmamålet.

Första halvlek var helt och hållet LUGI’s. Via 10-4, 13-6 gick lagen till pausvila med hemmaledning 17-9. Bästa målskytt i vinrött första 30 var Theo Übelacker med 4 mål.

I andra halvlek inledde bortalaget bäst. 3-0 efter 4 minuters spel och en aning darr i LUGI-lägret. Men Hedberg i målet såg till att allt lugnade ner sig igen. Casper Käll dundrade in 26-17 efter dryga kvarten och då kändes det som att det skulle hålla hela vägen. Och trots en del utvisningar och ett direkt rött kort på LUGI’s Anton Sandström, så höll det verkligen hela vägen. LUGI’s segersiffror skrevs till 34-26 och två livsviktiga poäng landade på LUGI-kontot.

Det var verkligen kniven på strupen för hemmalaget denna eftermiddag och man löste det på ett föredömligt sätt. Man gav aldrig Hallby en chans, utan man ägde matchen egentligen från start till mål. Och glädjande var att det funkade både framåt och bakåt. Även Victor Hedberg i målet var en starkt bidragande orsak till att LUGI får några dagars arbetsro.

Priset som hemmalagets bästa spelare gick idag till den danske försvarsgeneralen, Mads Kragh Thomsen. En oerhört viktig kugge i försvaret och välförtjänt prisad idag.

Theo Übelacker stod för 5 mål i matchen (arkivbild)

Vinsten innebär ju också att LUGI har ödet i egna händer nu för att undvika direkt nerflyttning. Man har nu även chansen att undvika kvalspel, men då krävs nog segrar i båda de sista matcherna. Ingen omöjlighet, dock.

Närmast väntar Guif i nästa drabbning. Den matchen spelas i Eskilstuna på torsdag. Därefter avslutar LUGI hemma mot RIK i sista omgången den 31/3. En spännande avslutning, med andra ord.