LUGI-vinst borta mot Kungälv

Redan slutspelsklara LUGI tog ytterligare ett kliv upp i tabellen, när man besegrade hemmastarka Kungälvs HK på bortaplan med 27-22 efter en både stark och stabil insats.

Inledningen av matchen var en jämn historia, där det mesta ändå handlade om LUGI’ kanonjär, Cecilie Bjerre. Hon stänkte in gästernas 4 första mål och var på ett lysande spelhumör. Men hemmalaget hängde ändå med i början. Dock tog LUGI hand om taktpinnen och gjorde en riktigt bra halvlek och gick till pausvila med en tämligen komfortabel ledning med 14-8. Man hade fin utdelning både framåt och bakåt genom Hanna Popaja i målet och ett stabilt försvar.

Även inledningen av andra halvlek blev målmässigt jämn. Det som förstörde matchrytmen var en drös utvisningar hos båda lagen. LUGI höll dock 6-målsledningen och egentligen kändes segern aldrig i fara, utan det fortsatte att fungera framåt med firma Navne/Bjerre och bakåt med firma Popaja/försvar. Kungälv valde att punktmarkera både Bjerre och Navne, men då klev de andra i LUGI fram istället. Bland annat så var Lova Nyrell framgångsrik på sin vänsterkant.

Emma Navne och Hanna Popaja var två av dagens matchvinnare (arkivbild)

Segersiffrorna skrev till slut till 27-22 och LUGI klev därmed upp på femteplats i tabellen, på samma poäng som just Kungälv.

Som sagt, en stabil insats som bådar gott inför slutspelet. Men innan dess ska det spelas sista omgången på måndag kväll. LUGI tar då emot Skara hemma i Lund. Hur det än går i den matchen, så kommer LUGI att hamna som sämst på sjätteplats i SHE-tabellen och slipper därmed att möta Skuru eller Sävehof i kvartsfinalen.