LUGI vidare till semifinal

LUGI gjorde vad som krävdes i cupreturen mot Eskilstuna Guif och spelade oavgjort, 36–36. Därmed är de vinröda vidare till semifinal i ATG Svenska cupen.

LUGI hade en trygg ledning från den första kvartsfinalen (38–29) och åkte till Eskilstuna med målet att behålla sitt övertag. Och det lyckades man med. Eskilstuna Guif ledde visserligen i halvtid med 20–17, men i andra halvlek kom de vinröda ikapp.

I den 35:e minuten kvitterade Fredrik Olsson till 21–21 och därefter gick LUGI upp i en tremålsledning när Steven Plucnar Jacobsen satte 25–22. Eskilstuna Guif jobbade sig tillbaka, men på grund av den stora ledningen inför returmötet var det aldrig nära att bli cupdramatik i Stiga Sports Arena. Slutresultatet skrevs till 36–36 och det innebär att LUGI är klart för semifinal.

Eskilstuna Guif – LUGI, 36–36 (20–17)

Målskyttar, LUGI: Hugo Forsberg 7, Fredrik Olsson 6, Isak Persson 4, Casper Käll 3, Steven Plucnar Jacobsen 3, Adrian Hesslekrans 3, Oliver Olsson 3, Rasmus Nilsson 2, Albin Carlsson 2, Theo Übelacker, Axel Andersson

Utvisningar, LUGI: 6×2. GUIF: 4×2.