LUGI vidare som gruppetta – trots förlust

Trots att LUGI avslutade gruppspelet med en underkänd insats mot HK Ankaret går Vinrött vidare som gruppetta. Detta efter fler gjorda mål än tvåan IFK Ystad.

– Vi visste faktiskt detta när vi gick upp i det sista anfallet. Vi får vara nöjda med gruppsegern, sade sexmålsskytten Hugo Forsberg.

LUGI inkasserade en högst överraskande förlust på söndagskvällen i Borgebyhallen. Division 1-laget HK Ankaret som redan var utslagna i ATG Svenska cupen vann med uddamålet 24–23.

Ankaret var kliniska i sitt shoot-out-skytte och inledde matchen med en 6–0-ledning. LUGI skulle dock hinna kvittera till pausvilan och när andra halvlek blåstes igång stod det 9–9 i lokalderbyt.

Men trots upphämtat underläge var det Ankaret som tog tag i taktpinnen i andra halvlek.

– Vi var alldeles för stressade. Vi gick ut och trodde att vi skulle leda med tio mål. Det var många felbeslut, kommenterade Hugo Forsberg som blev näst bästa målskytt i LUGI med sina sex kassar.

Vad vill du sätta för ord på prestationen?

– Svag. Otroligt svag. Just nu känner man en pinsamhet som inte är särskilt vanlig. Även om vi saknade en del gubbar ska vi gå ut och vinna.

Utanför matchtruppen var bland annat Anders Lynge, Casper Käll, Isak Persson, Steven Plucnar Jacobsen och Jonas Elverhøy.

Men trots förlust tog LUGI hem förstaplatsen i gruppen. Detta efter exakt samma målskillnad som IFK Ystad men fler gjorda mål.

– Vi visste faktiskt detta när vi gick upp i det sista anfallet. Vi får vara nöjda med gruppsegern, fortsatte Forsberg som ser fram emot måndagens lottning som sker 15.00 på Solidsport.

– Det blir spännande. Men för oss spelar det ingen roll. Vi vill alltid vinna.

Du sade inför dagens match att vid förlust skulle du inte gå ut på stan…

– Ja, det blir hemmasittande ett bra tag nu.

HK Ankaret – LUGI 24–23 (9–9)

Målskyttar, LUGI: Oliver Olsson 8, Hugo Forsberg 6, Jakob Söderberg 3, Albin Carlsson 2, Simon Axelsson 2, Adrian Hesslekrans, Assar Kammenhed.

Utvisningar, HKA: 2×2 min. LUGI: 0x2 min.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.