LUGI vann tuff fight mot Skövde

Efter dubbelmötet med svenska mästarna Sävehof, så var det dags för LUGI att ta sig an Skövde igen. LUGI lyckades ju vinna matchen uppe i Skövde och idag gjorde man om bedriften när man vann med 22-20 hemma i Arenan. Men det satt hårt åt. Skövde gav sig inte och var nära på slutet, men LUGI lyckades hålla ihop laget och knipa de två poängen.

Olivia Löfqvist fick välförtjänt pris som matchens lirare

Första kvarten såg väldigt positiv ut både framåt och bakåt sett med LUGI-ögon. Tätt bakåt, där man inte tillät Skövde få till några kombinationer. Det var bara duktiga Louise Søndergaard som lyckades överlista Esmeralda i LUGI-målet. Framåt funkade inspelen till Olivia Löfqvist klockrent och några snabba kontringar som resulterade fick vi också se.

Lite grus i maskineriet som tillät gästerna att närma sig var dock tillfälligt. I slutet av första halvlek kunde hemmalaget rycka åt sig en 4-målsledning fram till 12-8 i paus.

Andra halvan inledde Skövde bäst. LUGI körde fast i sina anfall och Skövde fick bättre utdelning framåt. Vid ställningen 15-14 kom dock nästa LUGI-ryck. 4 raka mål gav 19-14 efter drygt halva andra halvlek. Ytterligare en LUGI-svacka fick slutet av matchen till att bli riktigt spännande. 20-19 och 21-20 blev till slut 22-20 sedan Sarah Carlström satt spiken i kistan med matchens sista mål. Ett lättat LUGI kunde jubla efter slutsignalen efter en match som nog varken spelare eller ledare är 100 procent nöjda med.

Stundtals såg det bra ut framåt för hemmalaget, men några djupare svackor kunde förstört kvällen för de vinröda när man körde fast och inte hittade lösningar att ta sig igenom ett tight Skövdeförsvar.

Hemmalaget stod också bra bakåt matchen igenom. 20 insläppta mål måste få klart godkänt med Olivia Löfqvist som styrde och ställde briljant och välförtjänt fick priset som LUGI´s bästa spelare idag. Även Clara Lerby hade en bra kväll tillsammans med Esmeralda i målet. Men målbäst i matchen blev Skövdes vänsterhänte bombare Louise Søndergaard. Hon stod för hela 10 mål och hade stor del i att Skövde kunde hänga med ända till slutet.

Clara Lerby var duktig idag och satte bl a några vassa kontringar

Två nya poäng in på LUGI-kontot, alltså. Starkt med tanke på en del svackor i matchen och avsaknaden av Hanna Flodman, som inte spelade idag. Men med en bra lagmoral löste man det till slut och LUGI befäste därmed sin fjärdeplats i tabellen.

Den 18/1 är det dags för nästa match för LUGI. Då väntar BK Heid på bortaplan.