LUGI vann tät match mot Hallby

LUGI fick kämpa hårt i Jönköping och lyckades ta två viktiga poäng när man vände och vann mot Hallby. En match med heta känslor och mycket utvisningar slutade 23–22 till de vinröda.
– Det var nog den skönaste segern den här säsongen, kommenterade Casper Käll.

Det stod viktiga poäng och en slutspelsplats på spel när LUGI gästade Hallby. Det visade sig också på planen med hela tolv utvisningar under matchens gång.

Inledningsvis hade LUGI stora problem i anfallsspelet. De vinröda lyckades inte tränga sig igenom Hallbys försvarsspel och lyckades bara göra tio mål i första halvlek. I paus var ställningen 13–10 till Hallby.

– Vi har inte fått till bollsläppen framåt och släpper in lite onödiga mål bakåt. Vi fastnar lite för mycket, sa Assar Kammenhed till C More i halvtid.

Ett tag såg matchen att glida LUGI ur händerna när Hallby gick upp i en ny tremålsledning, men de vinröda krigade sig tillbaka och stod för en stark vändning. LUGI gjorde fyra raka mål och gick upp i ledning, 16–15, med kvarten kvar att spela.

Resten av matchen blev dramatisk och lagen bytte länge mål med varandra. Med en minut kvar av matchen kvitterade Hampus Söderman till 22–22, men i nästa LUGI anfall lyckades Casper Käll slita sig loss och sätta 23–22. Hallby tog timeout och i matchens sista anfall lyckades Victor Hedberg rädda ett kantskott som innebar en viktig seger för LUGI.

– Det var nog den skönaste segern den här säsongen. Vi spelar otroligt dåligt anfallsspel men lyckas ändå vinna tack våra vårt försvarsspel och att Victor Hedberg gör det bra i målet, sa Casper Käll till C More efter slutsignal.

– Inför matchen sa vi vi att vi bara skulle vinna. Vi visade moral och viker inte ner oss trots att domsluten inte alltid går med oss. För en vecka sedan kändes det nästan som att vi skulle kunna kvala neråt, så detta känns otroligt skönt. Det kanske blir något bra av den här ångestsäsongen till slut, avslutade Käll.

IF Hallby – LUGI, 22–23 (13–10)

Målskyttar, LUGI: Fredrik Olsson 8, Isak Persson 5, Casper Käll 3, Assar Kammenhed 3, Simon Axelsson 2, Oliver Olsson, Hugo Forsberg.

Målskyttar, Hallby: Hampus Dahlgren 5, Gustaf Wedberg 5, Hampus Söderman 4, Martin Mårtensson 2, Robin Svensson 2, Jesper Järlfors 2, Oskar Hedvall, Jesper Jakobsson.

Utvisningar, LUGI: 5×2. Hallby: 7×2.

Publik: 1 712

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.