LUGI vann med uddamålet i Kristianstad

LUGI bröt sin något negativa bortatrend och plockade med sig två poäng hem till Lund på torsdagskvällen efter vinst mot Kristianstad med 28-27. LUGI klättrade därmed upp på tredjeplats i tabellen.

Hemmalaget valde att punktmarkera både Emma Navne och Cecilie Bjerre direkt i matchen. LUGI kontrade då med att spela 7-6 för att tvinga ner Kristianstadförsvaret. Detta gav då utrymme för Bjerres högerslägga under ett flertal tillfälle. Hon gjorde totalt 6 mål i första halvlek. En halvlek, som var jämn, men något skönspel var det inte tal om från något av lagen. Ställningen i paus var 15-13 till hemmalaget. Rättvist, måste sägas. LUGI fick inte riktigt till spelet och hade fler tekniska fel än Kristianstad under första 30.

Gästande LUGI inledde andra halvlek med att göra 5 raka mål fram till ledning med 18-15. Hemmalaget kom inte alls igång, utan det var LUGI som tog över taktpinnen. Dock varade det inte så länge, utan KHK repade nytt mod och segade sig ifatt och LUGI tappade samtidigt en del av sitt flyt.

Som sig bör, så blev det spännande in i det sista, men det var gästerna från Lund som till sist drog det längsta strået och kunde vinna med 28-27. Två viktiga poäng som tog upp vinrött på en fin tredjeplats i SHE-tabellen när det återstår 3 omgångar av serien. Och nog ser det ut som att vi kan rikta in oss på ett slutspel för LUGI Dam.

I Kristianstad var det Andrea Jacobsen och Maja Hansson som stod för det mesta med 7 respektive 6 mål.

Olivia Löfqvist hade stor del i LUGI’s seger (arkivbild)

Juryns pris till LUGI’s bästa spelare gick till Cecilie Bjerre, som drog ett tungt lass när Navne plockades bort av hemmalaget. 7 mål drog Bjerre in idag, lika många som lagkapten Olivia Löfqvist. Plus också till Filippa Hall som hade fin utdelning från sin högerkant.

Härnäst väntar ett riktigt test för LUGI. På söndag kommer nämligen Skuru på besök till Arenan. Tvåan mot trean i tabellen, alltså.