LUGI vann jämn tillställning

LUGI´s fina svit är fortfarande intakt efter dagens match mot Önnereds HK. Det satt hårt inne, men de vinröda vann till slut med 26-25 efter att Hannah Flodman avgjort med matchens sista skott.

Ett piggt LUGI inledde bäst i matchstarten. Via ledning med 2-0, 4-2 och 5-3 såg allt lugnt och stabilt ut i lundalägret. Men vid ställningen 9-7 tog allt plötsligt stopp. Gästande Önnered fick plötsligt det mesta att fungera och med 4 raka mål var ställningen tämligen överraskande 9-11. Hemmalaget fick ändå ordning på spelet igen när framför allt Sarah Carlström vaknade till och satte några viktiga mål. Annars var första halvleks bästa spelare Önnereds nr 24, Maja Eriksson. 5 mål och ett ständigt orosmoment för LUGI-försvaret. 13-13 visade ljustavlan efter första 30. Tämligen rättvist sett till hur matchen såg ut så långt.

Emma Navne blev välförtjänt utsedd till matchens lirare

Andra halvlek blev fortsatt en jämn tillställning, där lagen turades om att vara i förarsätet. Det skiljde aldrig mer än 2 bollar mellan lagen. Kanske hade ett oavgjort resultat varit mest rättvist, men nu drog hemmalaget det längsta strået. Men det satt, som sagt, långt inne. Önnered var i ledningen med 25-24 när det återstod mindre än 3 minuter och LUGI´s coach, Dragan Brljevic, tog lagets sista timeout.

Timeouten blev lyckosam, när först Albana Arifi tog tillvara på sitt läge från högerkanten och LUGI fick sista chansen efter att gästerna missat sitt sista anfall. Med endast ett par sekunder kvar avlossade Hannah Flodman sin bössa och via stolpen kunde hon och resten av laget konstatera att bollen gick in i nätmaskorna precis innan slutsignalen ljöd. 26-25 och Flodman stor matchhjälte hos de vinröda! Dessutom var det hennes nionde mål för dagen, vilket var klart bäst av alla aktörer på planen.

Hos gästande Önnered var det Frida Tegstedt som fick juryns pris efter matchen. Även Maja Eriksson hade stor del i att ÖHK var nära att knipa minst en poäng i Lund idag. Också säkra straffskytten Tilda Matthijs förtjänar ett plus för sin insats i matchen.

I hemmalaget är redan matchhjälten Flodman nämnd. Som vanligt lysande och en målskytt av rang. Priset av juryn fick hon dock inte denna eftermiddag. Det gick till Emma Navne, som med sitt spelsinne styr och ställer i mycket hos vinrött. 6 mål bidrog Emma också med i en match, som LUGI med lite flyt och marginaler på sin sida kunde gå vinnande ur. Kul även för Lunda-publiken att få se Julia Olsson tillbaka på planen efter sin skada.