LUGI vann ångestdramat i Idrottshallen

Kapten Casper Käll

Nisse. Vi saknade er. Theo, hur gick det? Ledning med ett. Första halvlek sammanfattad. Sedan började dramat.

Idrottshallen var fylld tjugo minuter före avkast inför dramat mellan LUGI och Redbergslid. Ett trist återbud från försvarsgiganten Rasmus ”Nisse” Nilsson och en i veckan gipsad Fredrik Olsson fick handbollskännarna i publiken att viska om en omöjlig uppgift för LUGI. Men världens snällaste hejarklack – Diablos – sjöng upp. Bröderna Gomér blåste i gång matchen och båda lagen försökte spela som om det var vilken match som helst. Det vi tar med oss från första halvlek var de två fula smällarna på Theo Übelacker. Rött kort på RIK’s Lipovac.

Andra halvlek började som den första med ett ställningskrig. Men med Diablos i ryggen vänder Hedberg matchen till LUGI´s fördel genom en straffräddning i 35:e minuten. LUGI skaffar sig snabbt en fyramålsledning och tvingade RIK till en timeout.

En period av nervöst ställningskrig följer. Men LUGI har ungdomen Anton Sandström och Victor Hedberg i målet som båda verkar sakna allt vad nerver heter och de växer med utmaningen. LUGI bibehåller ett litet övertag i kampen när det står och väger. När det ser ut att vända till RIK´s fördel stiger Casper Käll fram som den kapten han är. Med två minuter kvar reser sig publiken upp och lyfter laget mot en välförtjänt seger. En underbar atmosfär och nästa vecka börjar ett spännande kval för fortsatt spel i handbollsligan även nästa säsong för LUGI´s herrar.

LUGI målskyttar: Fredrik OLSSON 8, Axel MÅNSSON 6, Christopher SCHNELL4 , Casper KÄLL 4, Adrian HESSLEKRANS 3, Axel ANDERSSON 2, Jakob SÖDERBERG 2, Theo ÜBELACKER 1, Mads KRAGH THOMSEN 1, Anton SANDSTRÖM 1

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér

Publik: 1712

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.