LUGI utslaget ur svenska cupen

23-37… Det var underläget som hemmalaget hade som uppgift att plocka in mot Kristianstad för att ta sig till semifinal i svenska cupen. Men det ville sig inte denna gången heller. Bortalaget vann till slut med 29-26 och sammanlagt med 66-49 och knep därmed semifinalplatsen.

Efter den inledande ”shootouten” ledde hemmalaget med 3-2. Och fortsättningsvis blev det en jämn inledning med gästerna i ledning efter halva första 30. LUGI’s timeout vid ställningen 9-10 fick bättre fart på de vinröda. Lite bättre tryck framåt och tuffare bakåt. Även om det ibland gick lite för snabbt i kontringarna, så visade man ändå att man inte tänkte ge sig utan kamp.

Gästerna fick också upp tempot i slutet av halvleken och ställningen i paus var så jämn den kunde bli, 15-15. Clara Lerby var LUGI’s bästa målskytt med sina fyra mål, medan Sarah Carlström stod för fem mål för sitt Kristianstad.

Kenneth Andersson valde att ta en tidig timeout i andra halvlek efter en del tekniska fel och missade lägen. Tyvärr fortsatte dessa när hemmalaget gjorde allt för att rycka åt sig ett litet försprång. Gästerna tog istället kommandot och kunde till slut vinna även den andra matchen. Denna gången blev resultatet 29-26 i orange favör. Kristianstad är därmed klara för semifinal i cupen, medan LUGI spelat klart för denna gång.

Med Emma Navne, Cecilie Bjerre och Olivia Löfqvist utanför laget räckte man inte riktigt till mot ett så pass bra lag som Kristianstad. Nu fick istället spelare som Amanda Poulsen, Ofelia Hallberg m fl ta ett extra stort ansvar och det gjorde dom stundtals med bravur. Ofelia fick priset som LUGI’s bästa spelare. Välförtjänt! Även landslagsaktuella Clara Lerby gjorde en bra match och stod för 6 mål, lika många som Hallberg.

Amanda Poulsen gjorde en bra match i den vinröda tröjan

Sarah Carlström styrde och ställde för sitt KHK och gjorde det svårt för hemmalaget allt som oftast. Hon blev också matchens bästa målskytt med sina 7 mål.

Så tyvärr, så tog alltså äventyret i svenska cupen slut för LUGI’s del. Men kvartsfinal måste ändå ses som godkänt, trots allt. Nu gäller det att koncentrera sig på SHE. Nästa match för vinrött där spelas den 16/10 borta mot Skuru.