LUGI utan chans i Ystad

Det blev ingen rolig vinröd afton nere i Ystad. Hemmalaget var överlägsna i det mesta denna kvällen och vann fullt rättvist med 10 mål.

Det började illa redan från start då YIF ganska snabbt fick sticka ifrån till en fyra målsledning vilket föranledde Tomas Axnér att ta LUGIs första timeout. Mycket blev då bättre och LUGI åt sig ikapp till 8-8 men kanske sänkte man garden något samtidigt som man kvitterade till 8-8?

Efter det målet tog YIF över initiativet igen och gick väldigt snabbt ifrån till ny fyramåls ledning som sedan bara ökade till underläge 12-20 i paus.

Den minnesgode kommer dock ihåg senaste mötet lagen emellan nere i Ystad Arena. Då gick YIF till halvtidsvila med en ledning på 20-13, men den gången kom LUGi ut som ett helt annat lag i den andra akten och lyckades bärga två poäng efter en  bragdvändning.

LUGI gör verkligen ett försök även denna kväll och inleder med att göra 5-0 direkt efter att domarna blåst igång den andra halvleken!

Kanske kunde man fått hemmalaget än mer i gungning om man tilldelats en till synes solklar straff och därmed fått möjlighet att reducera till 20-18. Istället friade domarna och YIF kunde komma med i målprotokollet även i den andra halvleken via 21-17. Sen är det ju inte säkert att YIFs målvakt Anders Persson hade släpp in den där straffen, han räddade nämligen 3/3 under matchen.

YIF tog sen återigen över och gick ifrån till en solklar tiomåls seger med 39-29. LUGI får inte försvarsspelet och målvaktsspelet att synka alls under i princip hela matchen. Det fanns lite ljusglimtar mot slutet av matchen men på det stora hela var det där det brast mest idag.

Nu blir det hem och gnugga på ett bättre samarbete i de bakre leden inför fredagens viktiga  bortamöte med HK Varberg.

Ystads IF-LUGI 39-29 (20-12)

Målskyttar LUGI: Lucas Pellas 8, Isak Persson 3, Theo Übelacker 3, Carl Möllerström 3, Fredrik Olsson 3, Hugo Forsberg 2, Casper Käll 2, Marcus Sjöbrink 2, Nikola Stefanovic 1, Hampus Henningsson 1, Karl Wallinius 1