LUGI upp på tredje plats efter ny vinst

LUGI hade inga större problem att vinna dagens match mot bottenkrigande Kärra HF. Segersiffrorna blev till slut 33-26. LUGI klättrade därmed upp på en fin tredje plats i SHE-tabellen.

Hemmalaget tog kommandot direkt i matchen och tog snabbt ledningen med 4-1. Tyvärr utgick Clara Lerby skadad vid ställningen 6-3, men LUGI behöll greppet hela tiden trots att Kärra ändå hängde med hyfsat och i paus var det hemmaledning med 15-11. Planens stora dominant under de första 30 minuterna var Emma Navne. LUGI’s spelmotor stod själv för 6 mål och dessutom bidrog hon med fina inspel till linjen, där Olivia Löfqvist var säkerheten själv.

Kärra hängde med bra även i början av den andra halvleken. LUGI hade svårt att skaka av sig sin motståndare, som kämpade länge och väl. Främst var det Elin Karlssons skytte som var det stora problemet för lundensarna. Men till slut, så tröt orken för gästerna. Man orkade inte hänga med de sista minuterna, utan de vinröda kunde knyta ihop säcken och vann till slut tämligen klart med 33-26.

Kärra HF hade sin storskytt, Elin Karlsson, som klart bäst och hon fick också priset som sitt lags bästa spelare. 10 mål bombade hon in i matchen och ingen av LUGI’s målvakter hade någon framgång när hon laddade sin bössa.

Emma Navne i LUGI var dominant i dagens match

10 mål gjorde också Emma Navne för sitt LUGI. Dock var det lagkapten Olivia Löfqvist som fick priset i hemmalaget, men hon räckte över blombuketten till Navne som bevis på vem hon själv tyckte skulle ha priset.

Inte svårt att göra mål när man spelar med Emma. Hon var värd priset idag, sa Olivia i intervjun i Sportkanalen efter matchen.                                                                                                                    LUGI klättrade i och med segern upp på en fin tredje plats i tabellen, närmast efter Sävehof och Skuru. Och på fredag fortsätter jakten, då man möter Önnered på bortaplan.