LUGI upp på slutspelsplats

LUGI vann den så viktiga matchen mot Skara HF och gick därmed upp på den åttonde och sista slutspelsplatsen när det återstår en match av grundserien. Hemmalaget vann med  30-26. Stor matchvinnare för LUGI blev Emma Navne, som gjorde hela 11 mål.

Återigen var det kniven på strupen för LUGI om man skulle ha chans att nå slutspel denna säsong. Och det började bra för hemmalaget. Och då i synnerhet för Emma Navne. Hela 6 mål under första kvarten av Emma. Hon var den som ledde sitt LUGI både framåt och bakåt under första halvlek. Skara hade uppenbara problem att få till sitt anfallsspel mot ett taggat LUGI-försvar framför en superb Mouratidou i målet. Ändå var det jämnt under första halvan, som slutade 14-13 i hemmafavör. Navne stod för hela 9 av dessa! Jämnt och spännande inför andra halvan, således.

LUGI tog ett litet grepp om matchen i inledningen av andra halvlek. Från 17-17 gick LUGI fram till 21-17 på 4 minuter. Ledningen växte ytterligare och det såg riktigt bra ut av hemmalaget. Man tryckte i sina anfall och var aggressiva i försvaret. Efter att Skara satte punktmarkering på Navne, så låste sig LUGI´s anfallsspel en aning. Dock inte värre än att hemmalaget kunde hålla undan och knipa de två viktiga poängen.

Emma Navne öste in 11 mål i segermatchen mot Skara (arkivbild)

Skara är redan klara fyra i SHE, men det tar inte på något vis äran av LUGI´s triumf. Skara försökte, men idag var hemmalaget snäppet bättre. Och idag kretsade mycket kring Emma Navne. Sammanlagt blev det 11 mål. Dessutom ett outtröttligt slit i försvaret, där hon fick med sig sina vinröda lagkamrater. En riktigt bra genomförd match av vinrött, som nu seglade upp på den åttonde slutspelsplatsen, en poäng före VästeråsIrsta. Nu hoppas väl alla med ett vinrött hjärta att man ska lyckas behålla den platsen och få vara med i slutspelet. Chansen finns om man fortsätter spela som man gjorde idag.

I sista omgången åker LUGI till Höör för att möta H65. Ingen lätt match, såklart.  VästeråsIrsta möter Kungälv på bortaplan. Sista omgången spelas tisdagen den 9/3.