LUGI upp på slutspelsplats

Efter en tuff start på säsongen ligger nu herrarna på slutspelsplats i Handbollsligan. Under söndagen vann LUGI med 29–27 mot IFK Ystad, lagets åttonde raka tävlingsmatch utan förlust.

Söndagens insats var bara en i raden av stabila prestationer de senaste veckorna.

Victor Hedberg var vaken i kassen (40 räddningsprocent) och framåt glänste tiomålsskytten Isak Persson.

– Det kändes stabilt. Vi är inte helt nöjda med första halvlek. Men på det stora hela såg försvarspelet rätt bra ut, kommenterade Persson till CMore efter slutsignal.

– Det släppte lite för mig idag. Jag är nöjd, fortsatte Persson som var den flitigaste målgörare i Sparbanken Skåne Arena denna söndag.

Spelmässigt stretade IFK Ystad emot väl. Gästerna var revanschsugna efter hemmaförlusten mot LUGI tidigare i höstas.

I samma ögonblick som matchklockan slog 25.00 gav Marius Ferkingstad sitt Ystad ledningen, 11–10. LUGI hade i perioder svårt att få gung på det stabila Ystadsförsvaret. I stället var det individuella aktioner som löste upp knutarna i anfallsspelet.

Men LUGI:s starka avslutning på första halvlek bidrog i hög grad till vinsten. Hemmalaget gick från underläge 10–11 till pausledning 15–11. Det sista målet signerades Theo Übelacker som sköt mitt i prick precis innan halvtidssignalen.

I andra halvlek bevakade LUGI sin ledning med bravur. Även om IFK Ystad kröp närmare under slutminuterna svävade de två poängen aldrig i fara.

Segern gör att LUGI på nytt klättrar i tabellen. Denna gång förbi slutspelsstrecket och upp på åttondeplats. Härnäst på onsdag kväll väntar retur i semifinalen i ATG Svenska cupen mot Amo HK. Därefter spelar LUGI två avslutande matcher innan landslagsuppehållet i januari.

LUGI – IFK Ystad 29–27 (15–11)

Målskyttar, LUGI: Isak Persson 10, Theo Übelacker 6, Casper Käll 4, Fredrik Olsson 3, Hugo Forsberg 2, Steven Plucnar Jacobsen 2, Axel Andersson, Simon Axelsson.

Utvisningar, LUGI: 2×2 min. YST: 2×2 min.