LUGI-triumf mot Boden

Säsongens andra två-poängare för LUGI togs i kvällens match borta mot Boden. Segersiffrorna skrevs till 26-21. En bra inledning på matchen, där man direkt tog kommandot,  lade grunden till dagens triumf. LUGI har därmed fyra poäng efter fyra matcher i SHE.

LUGI fick en smakstart på matchen genom en 4-0 ledning efter drygt 6 minuter. En mängd straffmissar från båda lagen fick vi också se i inledningen. Ett säkert försvar och ett bra målvaktsspel av Hanna Popaja gjorde att det såg ut som om gästerna från Lund skulle segla iväg till en stor ledning, men hemmalaget fick lite luft under vingarna och kröp närmare och närmare. I halvtid visade ljustavlan 9-12  Med tanke på hur det såg ut i början, så borde det varit en större ledning för LUGI. Lite skakigt och ovisst inför andra halvlek med ”bara” en tremålsledning för bortalaget.

Målmässigt var det fortfarande jämnt i inledningen av andra halvlek, men LUGI hade en aning bättre utdelning efter hand och var uppe i en femmålssledning efter halva andra halvlek, vilket också höll sig matchen ut. Någon direkt oro kunde inte anas hos LUGI, utan man replikerade nästan omgående när hemmalaget hade lite medgång. Uppställningen på nio meter med omväxlande  Navne, Axnér, Olsson och Eriksson såg till att utnyttja luckorna som uppstod i Boden-försvaret. Som sagt, segern kändes egentligen aldrig hotad utan LUGI fick med sig två tämligen säkra poäng i bagaget på den långa hemresan till Lund.

Bodens bästa spelare blev Sara Nordström. Ett ständigt orosmoment för LUGI-försvaret med sin snabbhet och sin blick för spelet. Även Laura Eggert på kanten var mycket duktig i hemmalaget.

Julia Olsson stod för 5 mål i matchen (arkivbild)

Priset som LUGI´s bästa spelare gick till Tyra Axnér. Hon hade dock god hjälp av sina medspelare idag. En tämligen gedigen laginsats får man nog säga att vinsten var. Såklart finns det detaljer att slipa på, men vi är fortfarande bara i inledningen av SHE, så det kommer säkert efterhand. Idag gläds vi åt två nya poäng på LUGI-kontot!

Den 23/10 väntar nästa match för LUGI. Då kommer Kungälvs HK på besök i Arenan.