LUGI-triumf i Boden

LUGI fick med sig två poäng i bagaget på den drygt 150 mil långa hemfärden från Boden. De vinröda vann med 29-22 och återtog därmed fjärdeplatsen i SHE-tabellen. Stor segerorganisatör hos LUGI blev Clara Lerby som stod för hela 11 mål.

Ett något trögstartat LUGI kom snabbt under med 0-3 i matchinledningen, men en straffräddning av Esmeralda Fetahovic fick bättre fart på gästerna och efter 10 minuter var ställningen 4-4. Men det var ändå Boden som höll i taktpinnen under första halvlek. LUGI fick inte riktigt ordning på sitt anfallsspel, utan kändes en aning stressade med en mängd tekniska fel som följd. Clara Lerby hade dock siktet rätt inställt och gjorde 6 mål i första halvlek. Hon var också starkt bidragande till att LUGI ändå kom ifatt till 13-13 i paus.

LUGI kom ut som ett nytt lag i andra halvlek. Bättre fart framåt och stabilare bakåt. Isabella Mouratidou i målet fick också tag på skotten från hemma-spelarna. Lundensarna ryckte åt sig en fyra-målsledning efter 10 minuter och efter det så var LUGI-triumfen faktiskt aldrig hotad. Boden fick stora problem i sitt spel framåt och LUGI kunde till slut springa ifrån och vinna tämligen komfortabelt med 29-22.

Det blev alltså en match med två olika ansikten, där Boden dominerade i första halvlek och där LUGI tog över helt i andra. Matchen präglades också av många utvisningar och många straffar, där LUGI satte sina 9, medan Boden brände 3 av sina 7-meterskast.

I hemmalaget var det främst Johanna Hellgren och lånet från Sävehof, Elin Karlsson, som profilerade sig och som såg till att Boden höll greppet om match under matchens första 30 minuter.

Hanna Flodman fick juryns pris som LUGI´s bästa spelare i matchen. Hanna gjorde en bra match, men målmässigt överglänstes hon dock av Clara Lerby, som både kontrade och var säkerheten själv på straffarna hon slog. 11 mål blev hennes facit.

Clara Lerby bidrog starkt till segern med sina 11 mål

– Vi gjorde ingen bra första halvlek, men lovade varandra att förbättra allt inför andra, sa Clara i intervjun i C More efter matchen. Och det lyckades man ju utmärkt med. Hon ville dock inte själv ta åt sig så mycket ära för vinsten.

-Nej, det är lätt att vara bra när man har bra lagkompisar runt om sig.

LUGI åker nu hem till Lund för att förbereda sig för nästa match, som är borta mot Kungälv den 9/2.