LUGI tog ny tvåpoängare

Femte raka! LUGI´s svit håller i sig även efter dagens match mot Skövde. Segersiffrorna skrevs till 27-26 och precis som siffrorna visa, så var det en oerhört jämn match ända in i slutskedet. LUGI hade dock marginalerna på sin sida och kunde med mycket möda och stort besvär till slut knyta ihop säcken och lägga ytterligare två poäng till sitt SHE-konto. 

Efter Skövde-ledning med 3-1, så tog hemmalaget över tillställningen och hade kommandot under i stort sett hela första halvlek. Ett tufft och bra försvar framför en (återigen) lysande Hanna Popaja i LUGI-målet var nyckeln till att LUGI även kunde kontra in flera mål. Albana Arifi gjorde fyra mål och var bäste målskytt i hemmalaget. Hon överglänstes dock av gästernas storskytt Nikoline Lundgreen som öste in sju mål och var en stor del i att ställningen ”bara” var 13-12 i hemmafavör i paus. Jämnt inför andra, alltså. Ett stort glädjeämne var också att vi fick se Hannah Flodman på banan på allvar. Och att hon öste in tre spelmål var ett gott tecken på att Hannah var spelsugen efter sitt skadeuppehåll.

I andra halvlek fortsatte Skövde som dom avslutade första. Man tog kommandot och stressade LUGI till fel beslut framåt och fick själv bättre utdelning i sina anfall. Lundgreen och Fanny Elovson såg till att hålla igång hemma-försvaret. Inte ens Hanna Popaja kunde stå emot Skövdes skytte utan lämnade plats för debuterande Hafdis Renötudóttir mellan stolparna. Nu hjälpte inte detta utan Popaja fick ställa sig i mål igen och hade då bättre utdelning. 22-24 vändes till seger med 27-26, men det satt, som sagt, hårt inne. Främst var det LUGI´s bästa spelare för dagen, Emma Navne, som tog tag i taktpinnen och vågade gå på avslut i de avgörande lägena. Hon styrde och ställde, samtidigt som hon själv gick på avslut. 7 mål idag och många i avgörande lägen, när bortalaget hade flyt och kunde gått ifrån i målprotokollet. Priset som LUGI´s bästa spelare var Emma välförtjänt av idag. 

Hos gästande Skövde fick målbombaren Nikoline Lundgreen juryns pris. 10 mål idag i ett Skövde som stod upp riktigt bra och var ytterst nära att knipa poäng i Lund. Laget lär knipa många poäng framöver i SHE. Bra bredd och ett starkt skytte fick vi se idag. 

Emma Navne hade en bra dag i LUGI-tröjan. (Arkivbild)

Navne är redan nämnd i hemmalaget. LUGI´s spelmotor går från klarhet till klarhet och gjorde nog en av sina bästa matcher i den vinröda tröjan. 

En som också hade fin utdelning idag var Albana Arifi. Företagsam och modig framåt och med 6 streck i målkolumnen var hon LUGI´s näst bästa målskytt tillsammans med Hannah Flodman, som fick mer speltid idag. Välkommen tillbaka, Hannah! 

Fem raka vinster talar sitt tydliga språk. LUGI blir att räkna med och parkerar just nu på en fjärde plats i en haltande tabell. Och på lördag blir det riktigt upp till bevis. Då väntar Skuru på bortaplan.  En av seriens absolut tuffaste uppgifter…

Matchfakta

LUGI HF-Skövde HF 27-26(13-12)

Målskyttar:

LUGI: Emma Navne 7, Albana Arifi 6, Hannah Flodman 6, Beatrice Nilsson 2, Ofelia Hallberg 2, Tyra Axnér 2, Julia Eriksson 1, Olivia Löfqvist 1

Skövde: Nikoline Lundgreen 10, Fanny Elovson 7, Nora Jakobsson van Stam 3, Josephine Nordstrøm Skov Olsen 1, Elma Örtemark 1, Andrea Niva 1, Britta Jakobsson van Stam 1, Moa Andersson 1, Ilda Kepic 1

Utvisningar: LUGI 4×2 min Skövde 2×2 min

Domare: Magnus Bergman och Charlie Yvander

Skrivet av Roger Kristiansson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.