LUGI tog (näst) sista chansen!

Med kniven på strupen, så var LUGI tvingade att besegra Kungälv i dagen match för att drömmen om fortsatt spel i Handbollsligan skulle hållas vid liv. Och visst gjorde man det! Vinst med 32-28 och nu kommer allt att avgöras i sista omgången på onsdag kväll.

3-0 visade tavlan i hallen redan efter ett par minuter. Det dröjde nästan 6 minuter innan LUGI gjorde sitt första mål efter en ganska rörig inledning från båda lagen. Såklart berodde mycket på nervositet i en så viktig match. 4 raka mål från bortalaget ingav ändå nytt hopp. Och det var LUGI som höll i taktpinnen efter det. Man var steget före i målprotokollet och den som styrde skutan under första 30 var Bella Gulldén. Hon stod för 6 mål när gästerna från Lund gick till halvtidsledning med 15-13. LUGI fick, förutom de första minuterna, stopp på Kungälvs stora stjärna, Mia Lagumdzija, vilket är en nyckel för att störa Kungälvs anfallsspel. LUGI höll också nere de tekniska felen. ”Bara” 4 stycken under första halvan av matchen.

Inledningenn av andra halvlek blev också succé för vinrött (vita idag). Ledning med 21-16 när hemmalaget tog timeout efter drygt 8 minuter. Men Kungälv kom tillbaka och LUGI tog timeout när ledningen krympte till 22-20. Och, som vanligt, blev det spännande och ovisst ända in i det sista. Och det var LUGI som drog det längsta strået! Anna Danielsson i målet fick tag i bollarna och man behöll kylan framåt. Segern skrevs till slut till  och LUGI knep det näst sista halmstrået som fanns kvar.

En kämpainsats av sällan skådat slag får man nog säga. Alla gav verkligen allt när det behövdes som bäst. Helt klart en laginsats där alla bidrog. Gulldén blev målbäst med sina 9 mål, men priset som bästa spelare gick välförtjänt till Mariel Beugels. Säker i kontringar och från sin kant idag. 6 mål på kontot blev det också. MEN! Alla bidrog verkligen i dagens match och nu lever hoppet fortfarande inför sista omgången.

På onsdag ska det alltså avgöras. Samtidigt som LUGI spelar hemma mot Västerås, så spelar Kungälv borta mot Aranäs. LUGI måste vinna, samtidigt som Kungälv måste förlora för att vinrött ska få kvalspela mot Boden för att hålla sig kvar i Handbollsligan. Vid förlust eller oavgjort blir det spel i Allsvenskan nästa säsong. En spännande onsdag att se fram emot. Matchen mot Västerås startar kl 19 på onsdag kväll. Alla till Arenan!