LUGI tog greppet om åttondelen

LUGI fick en bra start i åttondelsfinalen i svenska cupen, när man på fredagen besegrade Eslöv på bortaplan med 33-28. Därmed har man skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen i Lund på onsdag.

Eslöv tog ledningen med 3-0 när man satte alla sina tre shootouts innan matchstart. Det tog drygt nio minuter innan LUGI var ifatt till 7-7 efter att hemmalaget dragit ifrån till hela 7-2 innan de vinröda vaknade till liv.

Men trots LUGI-ledning ett par gånger, så var det ändå Eslöv som höll i taktpinnen under största delen av första halvlek. Man hade bland annat ledning med 16-11, när Kenneth Andersson tog lagets andra timeout. En lyckad sådan, skulle det visa sig. Fyra raka vinröda mål blev resultatet innan hemmalaget gjorde första halvleks sista mål fram till halvtidsledning med 17-15.

– Alldeles för dåligt försvarsspel av oss, sammanfattade LUGI’s Clara Lerby lagets fösta 30 minuter.

Bästa målskytt för LUGI i första halvlek var Emma Navne med sina fyra mål.

Och visst blev det bättre i andra halvlek. LUGI tog ett bastant grepp om matchen och då var det främst Clara Lerby och Emma Navne som hade lyckan med sig framåt. Försvarsspelet blev också mycket bättre och Eslöv hängde inte riktigt med när LUGI satte fart och drog upp tempot i spelvändningar och kontringar. Då märktes verkligen skillnaden på ett elitlag och ett lag i divisionen under SHE. Men siffrorna rann ändå inte iväg, utan Eslöv stod ändå bra upp mot sina grannar från Lund.

Nu var ju segern ändå aldrig riktigt hotad, utan LUGI behöll kylan och vann till slut komfortabelt med fem bollar, 33-28. Alltså ett riktigt bra utgångsläge inför returen på onsdag.

En ganska nöjd Olivia Löfqvist konstaterade efter matchen att snacket i pausen gav resultat.

– Alldeles för många pass in till linjen i fel läge och ett svagt försvar i första halvlek byttes till snabba kontringar och mer kroppskontakt i andra, kommenterade Olivia i SolidSports sändning efter matchen.

Emma Navne utsågs till LUGI’s bästa spelare i matchen

LUGI’s bästa målskyttar blev Emma Navne och Clara Lerby med 8 mål vardera. Emma fick också priset som gästernas bästa spelare.

I hemmalaget fick Elsa Persson juryns pris.

Returen spelas alltså i Lund på onsdag, den 8/9.