LUGI till kvartsfinal i cupen

LUGI hade med sig en femmålsseger från mötet i Eslöv i Svenska Cupen. Och det var inga problem för de vinröda att hålla undan och ta steget vidare till kvartsfinal. Segern i Sparbanken Skåne Arena var aldrig hotad och stannade till slut vid siffrorna 34-25. LUGI är därmed kvar bland de åtta sista lagen att göra upp om titeln ”cupmästare”.

Tre shootouts för Eslöv inledde matchen och man fick bara utdelning på en av dessa.

När matchen väl drog igång på riktigt var det hemmalaget som höll i taktpinnen, men gästerna hängde med målmässigt fram till 6-6. Då kom LUGI-rycket fram till 10-6, när man ökade tempot både i anfallen och i kontringarna. Emma Navne styrde spelet, samtidigt som Clara Lerby var säkerheten själv i sina avslut både i kontringar och från sin vänsterkant. Eslöv hade svårt att hänga med och paussiffrorna, 19-14, kändes hur säkert som helst. Bästa målskyttar i första halvlek hos hemmalaget var Emma och Clara med fem mål vardera.

Målmässigt (och spelmässigt) rann det iväg redan i inledningen av andra halvlek. De vinröda visade att det var skillnad på ett lag i SHE och ett lag från divisionen under. Man var som mest uppe i en 11-målsledning, men det stannade, som sagt, vid 34-25. Hemmalaget luftade samtliga sina spelare och en del nya ansikten fick publiken stifta bekantskap med.

Clara Lerby fick pris som LUGI’s bästa spelare (arkivbild)

Clara Lerby fick juryns pris idag, men det kunde lika gärna gått till Emma Navne. Firma Navne-Lerby lär vi få se en hel del av längre fram i höst. Ett riktigt fint samarbete mellan dom resulterade i många fina mål. Även Amanda Poulsen och Amanda Andersson visade framfötterna idag. Och som laget stundtals spelade idag, kan vi nog se fram emot en hel del högtidsstunder i Arenan under denna säsongen.

Att LUGI vann matchen var naturligtvis en höjdpunkt. En annan höjdpunkt var också att det fanns publik på plats i Arenan. Bra stämning efter en lång period av tomma läktare, som förhoppningsvis aldrig kommer tillbaka. LUGI Dam är i kvartsfinal!