LUGI tappade tremålsledning mot Önnered

Med ”kniven på strupen” och Victor Hedberg skadad hade LUGI en tuff uppgift att ta sig förbi Önnered i serien.  Det var verkligen en 4-poängsmatch och en fysisk tung match.

Christopher Schnell i matchen mot Önnered i Lund (Fotograf Lars-Erik Nilsson)

Matchen började med att Axel Månssson missade en straff. Men det satte inte stopp för LUGI. Lagen följdes åt till 8-8 när Önnered gjorde ett ryck i en utvisningsperiod och ledde som mest med 4 mål. Men LUGI kom tillbaka och kvitterade till 18-18 precis innan domarna blåste till halvtidsvila. Christopher Schnell hade bra utdelning på sina kantavslut och straffar, 6 mål i första halvlek. Även Theo Ûbelacker fick utdelning på sina skott. LUGI hade stundtals problem med sin gamla lagkamrat Hugo Forsberg.

I pausintervjun uttryckte Schnell att vi måsta täppa till bakåt, att det är godkänt med 18 mål framåt men inte 18 mål bakåt.

I andra halvlek började LUGI med 18-åriga David Bondesson i målet. Och han skötte den sysslan helt godkänt. Och LUGI tog tag i matchen och hade som mest tremålsledning med 27-24. Fredrik Olsson satte 3 mål och Schnell satte sina läge också. Men då började ”försiktigheten” i anfallsspelet för LUGI. Önnered hade allt att vinna och sköt på. LUGI bytte tillbaka Kasper Hall i målet. Och snart var Önnered ikapp och förbi och hade ledning. Matchresultatet blev till slut 33-29 till Önnered.

Bästa spelare i LUGI anser jag Christopher Schnell var med totalt 8 mål. Även Theo Übelacker hade bra utdelning på sina avslut.

Målskyttar LUGI:

Christopher Schnell 8 mål, Theo Übelacker 5, Fredrik Olsson 4, Casper Käll 4, Axel Andersson 4, Mads Kragh Hansen 1, Assar Kammenhed 1, Adrian Hesslekrans 1, Axel Månsson 1